Etichete

, , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Carmen Moldovan: Premierul trebuie să-și precizeze public poziția față de cultivarea OMG. Ce cauta un fost functionar OMG la Ministerul Agriculturii?

  

Președintele Forumului Național al Ecologiștilor (FNE) din PSD, deputatul Carmen Moldovan, îi solicită din nou premierului Mihai Răzvan Ungureanu să își precizeze public poziția față de cultivarea organismelor modificate genetic (OMG).

Așa cum o demonstrează în mod constant sondajele de opinie, majoritatea covârșitoare a românilor se opun consumului de OMG. Cercetările pe această temă arată că trei sferturi dintre români nu doresc să consume OMG și peste 80% sustin interzicerea cultivării plantelor modificate genetic.

            Cabinetul Ungureanu nesocotește refuzul majorității românilor de a consuma alimente care conțin organisme modificate genetic, prin prezența la Ministerul Agriculturii a lui Stelian Fuia, un susținător declarat al OMG, cu state vechi de serviciu în slujba marilor corporații producătoare.

Carmen Moldovan, îi solicită premierului Mihai Răzvan Ungureanu să își precizeze poziția în privința cultivării OMG în România. ”Românii au dreptul să știe cum se poziționează primul-ministru pe acest subiect, iar premierul are obligația sa spună acum care este adevărul”, subliniază social-democratul.

Președintele FNE îi atrage atenția primului-ministru asupra faptului că guvernul său ar trebui sa ia măsuri active destinate să sprijine producția bio românească, și nu cultivarea de OMG și încurajarea importurilor. „Producătorii noștri mor de foame chiar și in anii cu producție bună, in timp ce românilor li se servesc doar fructe și legume de import și li se pregătește, se pare, un meniu plin de OMG. Primul ministru trebuie sa iasă public și să spună dacă intr-adevar guvernul Romaniei este aservit intereselor companiilor producătoare de OMG, pentru că asta se ințelege din prezența in cabinet a unui nou ministru al Agriculturii care a primit salariu de la aceste companii”, spune Carmen Moldovan. Astfel, conform statisticilor INS, în anul 2011, un an agricol cu producție foarte bună, România a importat produse agroalimentare de 3,75 miliarde de euro, adică cu jumătate de miliard de euro mai mult decât media importurilor alimentare din anii mai puțini buni.

                                                                                      Biroul de Presă al PSD

 

Reclame