DECLARAȚIE DE PRESĂ

 Presedintele „european” Basescu  crede ca democratia e un „dezastru politic”

Este iresponsabil pentru un presedinte sa afirme ca validarea unei consultari a poporului roman, cel mai democratic si constitutional gest posibil, pe care partenerii europeni il doresc desfasurat in cele mai bune conditii, ar fi un „dezastru”. Acest mesaj al presedintelui suspendat este profund antidemocratic si antieuropean.

         Declaratia lui Traian Basescu ii sfideaza pe romani, sugerand ca participarea lor la referendum echivaleaza cu participarea la un dezastru. Mai mult, este un mesaj care dovedeste ca presedintele minte. Nu poti afirma, in acelasi timp, ca vrei ca oamenii sa vina la vot si ca referendumul este un dezastru!

Prin urmare, tactica lui Traian Basescu este aceea de a descuraja participarea, inclusiv prin astfel de declaratii iresponsabile. A indemna oamenii la neparticipare este un gest nedemocratic si contrazice, in mod flagrant, toate principiile democratice si europene pe care presedintele pretinde ca le-ar sustine.

         Domnule Traian Basescu, faptul ca dvs va pierdeti scaunul de la Cotroceni  trebuie decis si va fi decis de poporul roman, pe 29 iulie, in termeni perfect democratici si constitutionali.

         Validarea referendumului va fi un dezastru doar pentru dvs ca om politic. Pentru Romania, va insemna sansa de a pune capat unui dezastru, de a se indrepta catre normalitate, catre directia corecta, catre constructia durabila a unei societati europene.

  

Cătălin Ivan

Liderul Grupului PSD din Parlamentul European

Anunțuri