DECLARAȚIE DE PRESĂ

Pe 29 iulie cetăţenii României vor decide ce trebuie

să facă oamenii politici!

Decizia politică a PDL de a boicota referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României este o dovadă clară a faptului că una clamează şi alta face partidul lui Boc, Anastase şi Videanu. Dincolo de aspectul nedemocratic, decizia de boicotare arată frica de popor din curtea susţinătorilor lui Traian Băsescu, dar şi predilecţia pentru încălcarea legii a PDL!

Spun acest lucru deoarece, conform articolului 52, aliniat 1 din Legea nr. 3/2000 „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Faptul că, prin boicotarea referendumului democrat-liberalii au hotărât să îi împiedice pe cetăţenii României să-şi exprime dreptul de a vota, instigând astfel la comiterea unei infracţiuni, ar trebui sancţionat ferm de instituţiile Uniunii Europene, în special de Comisia Europeană care, până în prezent, s-a arătat foarte interesată de situaţia politică din România.

Sper ca Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, să fie la fel de revoltat de decizia de boicotare a referendumului, la fel cum sunt şi cetăţenii României care consideră că este inadmisibil ca cei care nu vor merge la vot, ca urmare a ordinelor PDL, să încerce invalidarea voinţei populare, exprimată prin votul celor care, aşa cum este normal şi democratic, vor merge la referendum!

Un alt argument pentru care nu doar cetăţenii României, ci şi instituţiile europene ar trebui să ia atitudine faţă de decizia de boicotare a referendumului de către PDL este motivarea Curţii Constituţionale a României (CCR) care arată că „participarea la referendum reprezintă un act de responsabilitate civică”.

Aşa cum am arătat mai sus, boicotarea referendumului de către PDL reprezintă un act de instigare la comiterea de infracţiuni şi un act de instigare la iresponsabilitate civică. Această modalitate de a face politică, într-un mod total iresponsabil, trebuie sancţionată! Am convingerea că pe data de 29 iulie cetăţenii nu vor da satisfacţie PDL şi lui Traian Băsescu. Am convingerea că cetăţenii vor veni la vot într-un număr foarte mare, vor spune “Da!”, iar referendumul va fi validat.

Pe această cale, fac un apel la toţi cetăţenii care, încă, sunt indecişi! Îi rog să vină la vot fiindcă oricine va absenta va pune umărul la strategia lui Traian Băsescu prin care vrea să arate că neparticiparea la referendum reprezintă un vot de încredere acordat domniei sale. Această strategie nu reprezintă altceva decât o nouă minciună din lungul şir de minciuni marca Traian Băsescu. O strategie mincinoasă care îi poate ieşi doar cu ajutorul celor care nu merg la vot!

În încheiere, transmit tuturor politicienilor care, în aceste zile, încalcă libertăţile fundamentale ale cetăţenilor României – şi mă refer aici la sfântul drept ca ei să-şi decidă singuri soarta – următorul mesaj: „Să tacă! Pe 29 iulie cetăţenii României vor decide ce trebuie să facă oamenii politici!”

 

 

 

Marian Oprişan,

Vicepreşedinte PSD

Reclame