DECLARATIE DE PRESA

 

 

REABILITAREA SCOLILOR – O PRIORITATE A GUVERNULUI PONTA

 

 

 

Trebuie sa ne aplecam cu toata responsabilitatea catre deschiderea anului scolar 2012-2013, pentru ca acesta sa inceapa in conditii optime, fara problemele devenite deja curente: pereti darmati, mobilier invechit, fara ferestre, fara apa curenta, intarzieri din partea firmelor care se ocupa de reabilitarea scolilor, taraganarea lucrurilor si aruncarea “pisicii” de la o persoana la alta.

Copiii au nevoie de cladiri noi, sali de clasa dotate la standarde europene, zugravite, grupurile sanitare igienizate, pentru ca doar astfel putem avea  un sistem de invatamant performant.

Guvernul Ponta are in vedere modernizarea invatamantului romanesc, care a avut de suferit in timpul guvernarii portocalii, deoarece acestia au alocat sume foarte mari de bani pentru reabilitarea scolilor, pe criterii politice. Spatiul de desfasurare a activitatilor didactice trebuie sa fie unul propice, care sa nu ingradeasca modul de derulare al programului educativ si mai mult decat atat, sa nu influenteze negativ calitatea furnizarii informatiilor.

Trebuie sa le cream un spatiu optim pentru studiu, de exemplu clasica tabla neagra si creta alba sa fie inlocuita cu borduri viu colorate. Fiecare scoala sa aiba cel putin o sala dotata cu ecrane touch-screen pe care sa ruleze materiale dinamice, elevii sa fie incurajati sa citeasca mai mult acasa iar la scoala sa aiba cat mai multe dezbateri dezvoltandu-si simultan mai multe abilitati.

Prin reabilitarea si dotarea la standarde europene a scolilor vom putea sa dezvoltam programe de schimb de experienta cu alte state, acesta fiind un lucru extrem de benefic pentru tara noastra, elevii avand ocazia sa cunoasca persoane de culturi diferite, vor invata sa respecte viziunea precum si modul de viata al celorlalti. Din aceste programe tinerii vor putea sa faca diferenta si sa imbunatateasca anumite aspecte ale societatii romanesti.

A venit timpul ca Romania sa se indrepte spre normalitate, pentru USL modernizarea invatamantului romanesc este o prioritate, construirea de cladiri noi, sali de sport multifunctionale, reabilitarea infrastructurii sanitare si a retelelor de apa, electricitate si comunicatii, manuale revizuite, dar si cadre didactice cu  pregatire conforma  cu cerintele societatii de astazi.

Noul Guvern va pastra in cadrul universitar si preuniversitar persoanele competente si va investi in recalificarea lor la nivelul cerut de societatea noastra. Ii va stimula pe cei mai buni studenti pentru a ramane in invatamant, atat financiar dar si punandu-le la dispozitie cabinete dotate cu rechizite si aparatura de ultima generatie fara de care procesul de invatamant nu poate decurge normal.

 

Deputat Florin Paslaru

Anunțuri