DECLARATIE DE PRESA

Declarațiile lui Vasile Blaga, privind nominalizarea judecătorilor Curții Constituționale prin intermediul CSM şi ÎCCJ, sunt încă o dovadă a disprețului pe care PDL îl manifestă față de Constituție și legile țării. Totodată, relevă și faptul că fostul partid de guvernământ continuă, sub toate formele, lupta pentru supunerea justiției unei singure grupări politice.

În plus, organizarea Congresului PPE, la București, după anchetele procurorilor și DNA în zeci de sate și comune din țară, în biserici şi la porţile oamenilor și într-o perioadă în care continuă fabricarea, pe bandă rulantă, a dosarelor penale pentru reprezentanți ai societății civile, ai organizațiilor de revoluționari sau simpli cetățeni, care protestează față de decizia CCR, este cât se poate de potrivită. De aceea, președintele PDL, în loc să facă astfel de propuneri ”năstrușnice” privind justiția și Curtea Constituțională, ar trebui să se concentreze mai mult pe explicațiile pe care va trebui să le dea vizavi de situația din țara. Și asta deoarece, cu ocazia acestui eveniment, și marea familie populară europeană va lua act, la fața locului, de foarte multe aspecte legate de respectarea principiilor statului de drept si a democrației. Spre exemplu, cum 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, iar șase judecători ai Curții Constituționale, din ce în ce mai contestați, l-au repus în funcția de președinte, cum se fac dosare politice în România, cum s-au furat bani publici care, în urma licitațiilor ”cu dedicație”, au intrat în buzunarele camarilei PDL, cum de la kilometrul de autostrada până la bazinele de înot, prețul lucrărilor este de 10 de ori mai mare decât în alte țări membre UE etc.

Mai mult decât atât, Vasile Blaga si ceilalți lideri ai partidului pe care îl conduce ar trebui mai curând să se concentreze pe alte probleme, având în vedere că, până la data desfășurării Congresului PPE, auditurile de la ministere vor fi finalizate în mare parte, iar opiniei publice îi vor fi prezentate rezultatele acestora: sume și nume foarte importante din ”marea familie” PDL, în concluzie, câți bani publici, prin ce metode și mai ales, în conturile cui au ajuns.

Codrin Ștefănescu,

Secretar al Consiliului Național al PSD