COMUNICAT DE PRESĂ

 Ana Birchall: Este în interesul României ca toate forţele politice să sprijine aderarea la Schengen  

Ana Birchall, Secretar Executiv al PSD, a declarat astăzi că din punct de vedere tehnic România este pregătită să adere la spaţiul Shengen, singurul lucru care lipseşte fiind „o abordare constructivă şi consensuală din partea PDL”.

„România trebuia să adere la spaţiul Schengen încă de anul trecut, însă din cauza corupţiei guvernarea PDL a ratat această ţintă. În prezent, sub auspiciile discursului manipulator privind aşa-zisă “lovitură de stat”, există riscul unei noi amânări chiar dacă România îndeplineşte pe deplin condiţiile tehnice necesare aderării la Spaţiul Schengen. Prin investiţia de un miliard de euro în securizarea graniţelor, ţara noastră dispune de unul dintre cele mai performante sisteme de monitorizare a graniţelor. Singurul lucru care lipseşte este o abordare constructivă şi consensuală din partea PDL, care să sprijine eforturile pe care Guvernul USL le face. Ar fi în folosul României şi în interesul cetăţenilor ei ca toate forţele politice să participe la acest proces”, a declarat Ana Birchall.

 

Secretarul Executiv al PSD a precizat că pentru atingerea obiectivului aderării la Spaţiul Schengen trebuie depăşite conflictele partizane şi interesele politice pe termen scurt.

„Ar trebui să învăţăm din greşelile trecutului, să nu mai îndemnăm la boicotarea produselor ce provin din anumite ţări europene şi să avem cu toţii o atitudine mai constructivă. Pentru România, aderarea la Spaţiul Schengen este un obiectiv foarte important, iar Uniunea Social Liberală este hotărâtă să facă toate eforturile posibile pentru a respecta calendarul de aderare în două etape, convenit cu partenerii europeni. Deşi la nivel european extinderea Spaţiului Schengen a devenit o problemă politică, în România, atingerea acestui obiectiv trebuie să depăşească conflictele partizane şi interesele politice pe termen scurt”, a declarat secretarul executiv al PSD.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Reclame