COMUNICAT DE PRESĂ

 

Corina Crețu: PDL şi Popularii europeni pun beţe în roate României

 

 

            Vicepreşedintele PSD Corina Crețu, a declarat astăzi că Traian Băsescu şi PDL trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru o eventuală nouă amânare a aderării României la Spaţiul Schengen. Europarlamentara a precizat că România îndeplineşte toate conditiile tehnice pentru aderare.

„Iresponsabilitatea unor politicieni care, ignorând voinţa populaţiei au sacrificat imaginea României pe plan extern ne poate costa foarte mult în privinţa aderării la spaţiul Schengen şi nu numai. Prin campania de intoxicare demarată la nivel european, Traian Băsescu şi PDL au făcut mult rău României.  Acum, ei sunt cei care trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru o eventuală nouă amânare a aderării la Spaţiul Schengen. Aceasta cu atât mai mult cu cât, anul trecut, România a ratat acest obiectiv din cauza regimului corupt patronat de PDL” , a spus Corina Creţu.

Europarlamentarul PSD consideră că decizia privind aderarea la spaţiul Schengen este una politică, popularii europeni fiind cei care „pun beţe în roate” României.

„România îndeplineşte toate conditiile tehnice pentru aderarea la Schengen. Ţara noastră dispune de unul dintre cele mai performante sisteme de monitorizare a graniţelor, iar extinderea Spaţiului Schengen ar însemna un plus pentru toate ţările membre. Din păcate, decizia este una politică, iar popularii europeni continuă să pună beţe în roate României. Acum, Traian Băsescu are ocazia să fie constructiv şi să-i convingă pe prietenii săi din PPE să nu blocheze drepturile cetăţenilor români”, a încheiat Corina Crețu.

 

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri