DECLARAȚIE DE PRESĂ 

Declarațiile făcute astăzi de președintele ilegitim Traian Băsescu sunt halucinante. Prin afirmațiile făcute a sfidat încă o dată valorile democratice și votul românilor.Traian Băsescu a preluat discursul susținătoarei sale, Monica Macovei, și ne-a vorbit în mod eronat despre o așa zisă lovitură de stat și despre abuzul de putere.

Consider că lovitură de stat este să te ții cu dinții de scaun și să ignori votul a 7,5 miloane de români. Acesta este și un exemplu clar al derapajului politic. Când a folosit acest termen, Traian Băsescu s-a gândit la faptul că a revenit în funcție deși nu mai reprezintă pe nimeni în această țară, cu excepția consilierilor săi și a găștii anihilate de putere din PDL.

Când a vorbit despre abuz sunt sigur că președintele ilegitim s-a referit în primul rând la abuzul procurorilor care au dat năvala peste oameni pentru a-i chestiona dacă au votat sau nu. De asemenea, este surprinzător faptul că Traian Băsescu a recunoscut că instituțiile și-au făcut treaba în ultima perioadă. Acest lucru era evident având în vedere că și-a recăpătat în mod nedrept funcția și au fost ignorate valorile democratice și voința acestui popor. Decizia CCR nu a apărat statul de drept așa cum a susținut domnia sa. Decizia acestei instituții a apărat un singur lucru: funcția sa de președinte, ignorând voința românilor.       Declarațiile făcute de Traian Băsescu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei vor avea din nou consecințe nefaste pentru imaginea României pe plan internațional. Afirmația făcută de Băsescu conform căreia votul la referendum este considerat un derapaj politic reprezintă culmea falsității în politică. Nu există nimic mai legitim decât votul a 7,5 milioane de oameni și nimic mai legitim decât voința acestora de a-l lăsa pe Traian Băsescu la vatră!

            

Deputat PSD Mircea Drăghici

Consilier Onorific al Primului – Ministru