INFORMARE DE PRESĂ

Secretarul executiv al PSD, Ionuţ Vulpescu, lansează miercuri volumul Din țara în care stânga e Cârțu și dreapta e Lăcătuș

Secretarul executiv al Partidului Social Democrat, Ionuţ Vulpescu, vă invită la lansarea volumului de cronici şi eseuri sportive Din ţara în care stânga e Cârţu şi dreapta e Lăcătuş. Evenimentul va avea loc miercuri, 5 septembrie a.c., la ora 19.00, la Librăria Bastilia din Piaţa Romană.

Lansarea va fi onorată de prezenţa şi discursurile unor personalităţi din viaţa culturală, sportivă şi politică a României, dintre care îi enumerăm pe fostul președinte al României, Ion Iliescu, Nicolae Manolescu (preşedintele Uniunii Scriitorilor din România), scriitorii Augustin Buzura și Radu Cosaşu, actriţa Iarina Demian, profesorii universitari Vasile Morar, Valeria Sitaru şi Răzvan Voncu.

Este vorba de un volum de eseuri şi articole pe teme fotbalistice şi general-sportive, ce fructifică experienţa de peste un deceniu a autorului, de cronicar de fotbal al principalelor cotidiane şi reviste de sport din România. În 450 de pagini, Ionuţ Vulpescu a dezvoltat o pledoarie în favoarea câtorva idei mai puţin frecvente în fotbalul de azi: în primul rând, pe aceea că „sportul-rege” este un fenomen social şi cultural, care angajează toate resursele fizice, morale şi chiar intelectuale, atât ale atletului, cât şi ale spectatorului.

Despre carte, criticul Nicolae Manolescu a spus următoarele: „În articolele din culegerea de faţă, se remarcă lesne, dincolo de familiarizarea cu domeniul, perspectiva etică, fără arogantă moralizare, din care autorul priveşte performanţa şi, deopotrivă, viaţa sportivă. Ceea ce sporeşte farmecul articolelor este naturaleţea cu care Ionuţ Vulpescu descrie atât sublimităţile, cât şi mizeriile uneia dintre cele mai umane îndeletniciri. Şi care are toate calităţile şi toate defectele îndeletnicirilor umane.”

Ionuţ Vulpescu a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universităţii din Bucureşti (2000) şi este doctor în Filosofie, la aceeaşi universitate (din 2008). De zece ani este consilierul fostului Președinte al României, Ion Iliescu. Din 2011 este secretar executiv al Partidului Social Democrat.

  

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Reclame