DECLARAȚIE DE PRESĂ

Așa cum ne așteptam, odată cu întoarcerea la Cotroceni a celui care încă se consideră președintele acestui stat, suntem martori la răzbunarea unui personaj care niciodată nu a avut o atitudine corectă în viața politică. Pentru Traian Băsescu nu există adversari politici, ci dușmani care trebuie eliminați. Pentru Traian Băsescu nu există alternanță la guvernare, decât dacă schimbarea survine în urma numirilor pe care le face el. Pentru Traian Băsescu nu există politicieni care să aibă opinii diferite, există doar cei care sunt de partea lui.

USL a declanșat, prin proceduri legale, suspendarea președintelui și implicit, trimiterea lui Traian Băsescu acolo unde îi plăcea lui cel mai mult într-o vreme – la popor. Numai că poporul, de această dată, nu l-a mai vrut pe Traian Băsescu. Poporul, însemnând aici 90% din cei care și-au exprimat opinia prin vot, poporul, cei  peste 7 milioane de români care au spus ca nu-l mai vor pe Traian Băsescu.

Realitatea i-a arătat acestui președinte, ilegitim în momentul de față, că a venit momentul să plătească pentru modul în care a guvernat și să plece, dar orgoliul unui om extrem de răzbunător nu poate accepta o înfrângere, îndemnându-l să se țină cu dinții de putere și să încerce prin toate mijloacele de care dispune să îi distrugă pe cei care îi perturbă liniștea prezidențială.

Urmărirea penală pe care DNA a demarat-o în cazul lui Liviu Dragnea nu este altceva decât răzbunarea anunțată încă dinainte de Traian Băsescu. Pentru rezultatul de la referendum nu este vinovat Liviu Dragnea. Pentru votul covârșitor al românilor care au spus DA suspendării președintelui, nu este vinovat decât Traian Băsescu. Cei care, cu ipocrizie au susținut, în fața camerelor de filmat, o lovitură de stat, sunt aceiași care acum folosesc instituțiile statului, pentru a comanda dosare politice. Aș fi vrut să cred ca România a depășit această etapă, aș fi vrut să cred că lupta politică nu se va mai duce sub amenințarea cu închisoarea. Se pare însă, că mai avem până atunci.

Anchetarea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, pentru coordonarea campaniei pentru referendumul din 29 iulie, nu ne va speria și nu ne va dezbina.  Să ne cheme DNA la audieri pe toți cei care am îndemnat lumea să meargă la vot, să ne facă dosare, să ne ancheteze. Nu ne vom schimba opiniile și nu vom renunța la lupta electorală, pe care o ducem în mod democratic, prin procesul de votare, cu PDL și Traian Băsescu.

       Nicolae Bănicioiu

Deputat PSD

Anunțuri