DECLARAȚIE DE PRESĂ

 Opriţi-o pe Monica Macovei!

            Am luat act cu îngrijorare şi uimire de ultima tentativă a Monicăi Macovei de a pune presiune pe justiţie prin modul incalificabil în care a cerut PÎCCJ să ia un dosar al procurorului Mihai Negulescu de la Parchetul Judecătoriei Braşov, deşi nu avea calitate procesuală.

            Ingerinţele repetate în actul de justiţie ale europarlamentarului PDL Monica Macovei se cunoşteau, erau aproape notorii, dar nu există şi o probă materială a acestora.

Acum, dovada este dată chiar de către CSM, care în data de 22 mai 2012 a analizat, în plen, rezultatele verificărilor Inspecţiei Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, Mihai Negulescu, care s-a plâns Consiliului că fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, prin demersurile sale, a încercat să-i ştirbească independenţa şi reputaţia profesională.
În fapt, într-un mod de-a dreptul scandalos, această supra-numită Ioana D’Arc a justiţiei, dar care seamănă aproape leit în comportament cu Ana Pauker, solicitase Procurorului General al României să preia un dosar aflat în curs de soluţionare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov pentru a fi instrumentat la PICCJ, ca să fie soluţionat „mai rapid” şi „profesionist”. În mod evident, procurorul care lucra în acest dosar, Mihai Negulescu, a considerat pe bună dreptate că aceasta este o ingerinţă crasă în activitatea sa independentă şi a cerut CSM să-i apere aceasta independenţă.

Inspecţia Judiciară a conchis că Ministerul Public nu a dat curs solicitării europarlamentarului Monica Macovei, menţionând că implicarea în cursul unui dosar a unei persoane care nu are calitate procesuală este considerată o ingerinţă în actul de justiţie, şi atunci când se concretizează într-o presiune exercitată asupra procurorului investit cu soluţionarea dosarului.

Este de apreciat modul în care instituţiile statului au analizat acest caz de o gravitate extremă şi fără precedent.

Monica Macovei demonstrează încă o dată (pentru a câta oară?!?) că singurul mod real în care acceptă să funcţioneze justiţia din România este după propriile dorinţe sau umori. Este evident că nu i-a păsat niciodată cu adevarat de independenţa justiţiei, de performanţa acestui sistem sau de problemele reale cu care se confruntă.

Acum avem şi dovada materială de necontestat care ne arată că această doamnă se comportă exact ca un komisar din anii ’50.

Instituţiile statului trebuie să blocheze ferm asemenea acte fără precedent iar asociaţiile profesionale ale magistraţilor trebuie să protesteze hotărât împotriva unui comportament sfidător şi aberant al unui europarlamentar. Mai mult chiar consider că PDL trebuie să se delimiteze urgent de asemenea practici ale unui membru al său de vază.

Partenerii noştri europeni vor înţelege, mai devreme sau mai târziu, că sub masca atent şi îndelung croită de apărător al justiţiei, Monica Macovei este, de fapt, un duşman feroce al acestui sistem şi nu pierde nicio ocazie în a denigra în mod nejustificat doar actele ce nu sunt pe placul domniei sale, chiar dacă iniţiativele sale sunt în dispreţul legii!

Monica Macovei trebuie oprită din drumul său de distrugere sistematică a unui sistem judiciar care trebuie să-şi consolideze independenţa!

                                                                                              SenatorIoan Chelaru

                                                                                          Vicepreședinte PSD

Reclame