COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ana Birchall: Dezbaterea inițiată de PDL în Parlamentul European se bazează pe minciunile şi dezinformările democrat-liberalilor

Ana Birchall, Secretar Executiv al PSD, a declarat că ceea ce se discută astăzi în Parlamentul European are la bază minciunile şi dezinformările reprezentanţilor PDL, care au făcut mult rău României.

„PDL a făcut şi face foarte mult rău României prin minciunile şi dezinformărilor cu care au intoxicat oficialii Uniunii Europene. Dezbaterea din Parlamentul European are la bază tocmai aceste minciuni şi intoxicări ale acestora. Acest mod de a face politică, în care se distruge imaginea României, trebuie să înceteze. Din cauza atitudinei distructive a PDL, România poate avea foarte mult de suferit pe termen lung. Reprezentanţii acestui partid trebuie să înţeleagă că cetăţenii români i-au pedepsit la alegerile locale, pentru această atitudine iresponsabilă şi pentru modul dezastruos cu care au condus ţara în ultimii ani ”, a declarat Ana Birchall.

Secretarul Executiv al PSD a solicitat PDL să renunţe la ipocrizie şi să reflecteze asupra propriului mod de a face politică.

„Guvernarea PDL, pe lângă faptul că a fost una dezastruoasă, a fost plină de abuzuri la adresa statului de drept şi a democraţiei. La o scurtă trecere în revistă a principalelor abuzuri ne amintim de fraudarea de către Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a votului la Legea pensiilor; de angajarea răspunderii guvernamentale pe nu mai puţin de 15 acte normative şi pachete de acte normative importante, fără dezbaterea acestora cu partenerii sociali şi prin eliminarea Parlamentul din actul decizional; de votul fraudat pentru un loc de judecător la CCR pe 1 iunie 2010 şi lista poate continua. PDL ar face bine să renunţe la ipocrizie, să-şi asume aceste abateri şi să reflecteze asupra lor”, a subliniat Ana Birchall.

 

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri