COMUNICAT DE PRESĂ

Vicepreședintele PSD, Corina Crețu, către Viviane Reding: Comisia Europeană a avut o poziție părtinitoare, situându-se de partea președintelui Traian Băsescu și nefiind un abitru

Europarlamentarul PSD Corina Crețu a luat astăzi cuvântul în cadrul dezbaterii organizate la Parlamentului European, pe tema situației politice din România.

“Curtea Constituțională a României a decis că Parlamentul a respectat procedurile constituționale privind suspendarea și demiterea președintelui. Din păcate, Comisia Europeană a avut o poziție părtinitoare, situându-se de partea președintelui Traian Băsescu și nefiind un arbitru neutru față de o dispută politică internă. Guvernul și Parlamentul ales au fost blamate din start”, a spus Corina Crețu.

Adresându-se vicepreședintelui Comisiei Europene, Viviane Reding, prezentă la dezbatere, Corina Crețu a făcut referire la lipsa de atitudine a acesteia în cazul Ungariei.

„Nu v-am văzut la dezbaterea privind apărarea democrației în Ungaria, dar acum vreți să faceți o paralelă. Ați vorbit de 2 OUG ale Guvernului Ponta fără să spuneți un cuvânt de nenumăratele OUG ale guvernelor PDL. Dubla măsură este atât de evidentă încât nu este de mirare că încrederea românilor în Uniunea Europeană a scăzut cu 10 procente în această vară” a adăugat europarlamentarul PSD.

Corina Crețu consideră că dezbaterea care a avut loc astăzi în Parlamentul European a avut la bază minciunile propagate de PDL în spațiul european, dar că discuțiile din plenul PE au arătat clar că nu toți cei din Uniunea Europeană pot fi păcăliți.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri