Etichete

, , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Nicolae Bănicioiu: PDL trebuie să plătească pentru situația în care a lăsat Oltchim

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu atrage atenția că PDL, aflat la guvernare în ultimii 3 ani, „trebuie să plătească” pentru situația în care a lăsat combinatul Oltchim, condamnând fuga de responsabilitate a acestui partid.

            „Este inadmisibilă această fugă de răspundere a celor de la PDL, în condițiile în care, atâta vreme cât s-au aflat la guvernare, au controlat tot la Oltchim. Au controlat atât managementul defectuos, cât și mafia care a căpușat acest combinat. Ei sunt singurii vinovați și trebuie să plătească. Aceasta este datoria lor nu doar față de lege, ci față de miile de muncitori aflați acum într-o situație dificilă”, consideră Nicolae Bănicioiu.

Deputatul social-democrat acuză „jaful fără precedent” pe care oameni din PDL l-au comis în ultimii ani la această companie.

„Cei din PDL s-au transformat brusc în lupi moraliști, făcându-se că uită de jaful fără precedent pe care l-au administrat companiei ani de zile, prin diverse firme căpușă. Exemplul fraților Boureanu este extrem de relevant în acest sens. În timp ce combinatul se scufunda în datorii, averea fraților Boureanu creștea cu milioane de euro. Deși mass media a semnalat aceste nereguli, autoritățile statului, controlate de PDL, nu au mișcat niciun deget. În bună tradiție pedelistă, clientela de partid se bucura de protecție specială. Iar când pedeliștii nu căpușau combinatul, avea grijă să-i asigure un management a cărui singură performanță este datoria de 700 de milioane de euro. Pentru această performanță, directorul Roibu a fost recompensat cu un salariu de 870.000 de euro în ultimii ani. Este pur și simplu o bătaie de joc marca PDL”, atrage atenția deputatul PSD.

Nicolae Bănicioiu subliniază că Guvernul USL a făcut lumină în acest caz și, în ciuda acestor condiții, reușește să gestioneze problemele lăsate în urmă de PDL: „Este normal ca cei din PDL să sară acum ca arși, de vreme ce Guvernul Ponta a început să scoată la iveală hoțiile și neregulile de la Oltchim. Pe modelul Hidroelectrica, Guvernul își propune să închidă robinetul cu bani către acele firme care au dus, practic, combinatul în situația de acum.”

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri