Etichete

, , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Valeriu Zgonea: În trei ani de guvernare, democrat-liberalii nu au făcut nimic pentru remedierea situaţiei de la Oltchim

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a declarat astăzi că guvernarea PDL nu a făcut nimic pentru remedierea situaţiei de la Oltchim şi că ceea ce se întâmplă în prezent cu combinatul putea fi evitat dacă PDL nu ar fi fost interesat de satisfacerea clientelei politice şi de jaful din bani publici.

„Deşi a trecut prin cel mai transparent proces de privatizare derulat din 1990 până în prezent, soarta Oltchim continuă să fie afectată de dezastrul creat de guvernarea PDL. În trei ani de guvernare, în care au controlat tot, democrat-liberalii nu au făcut nimic pentru remedierea situaţiei de la Oltchim. Dimpotrivă, prin intermediul unor firme apropiate parlamentarilor PDL, au căpuşat combinatul şi l-au adus la o datorie de 700 de milioane de euro. Tot ceea ce se întâmplă în prezent cu combinatul de la Râmnicu Vâlcea putea fi evitat dacă guvernarea PDL ar fi fost interesată în mod real de soarta muncitorilor şi de economia românească şi nu de satisfacerea clientelei politice şi de jaful din bani publici.”

Valeriu Zgonea susţine că guvernarea USL a încercat să găsească cea mai bună rezolvare a situaţiei pe care a găsit-o la Oltchim şi că sarcina investitotului privat este să platească salariile angajaţilor şi să menţină locurile de muncă.

„Guvernarea USL a abordat cu seriozitate problemele de la Oltchim şi a încercat în doar patru luni şi în interiorul acordului negociat de PDL cu FMI să găsească cea mai bună rezolvare a situaţiei găsite. Aceasta nu se numeşte neapărat Dan Diaconescu, ci un investitor privat care să se achite rapid de o serie de sarcini extrem de clare: să platească salariile angajaţilor şi să menţină locurile de muncă.”

 

    Biroul de presa al PSD

presa@psd.ro

Reclame