Etichete

, , , , ,

DECLARATIE DE PRESA

 

Privatizarea Oltchim sau incercarea PDL de a lovi in doua directii

 

 

Asteptata atat de mult, atat de angajati cat si de statul roman care trebuie sa salveze Oltchim si sa acopere gaurile negre provocate de managementul defectuos din ultimii ani, privatizarea combinatului scoate la iveala adevaratele legaturi din spatele intregii afaceri, facute pe spatele a mii de angajati si familiile lor.

Astfel, conform declaratiilor fostului sef al FPS, Radu Sarbu, prima legatura cel putin interesanta, este aceea a fostului ministru Sebastian Vladescu cu actionarul minoritar al Oltchim, PCC. Dupa ce Vladescu a pierdut postul de ministru in Guvernul Boc, acesta a devenit consilier al companiei PetroCarboChem (PCC). Interesul falimentarii prin management defectuos devine evident. Asadar, prin ministrul Vladescu, PDL a urmarit falimentarea Oltchim si astfel vinderea pe un pret mic. Asa se explica lobby-ul facut si in timpul mandatului de ministru si dupa, de aceasta data in calitate oficiala, de catre Sebastian Vladescu.

Mai mult, pentru ca lucrurile sa fie clare, un document al Comisiei Europene dezvaluie ca PCC a blocat un ajutor de stat pentru Oltchim de 62 de milioane de euro.PCC a depus o plangere la CE prin care a contestat eligibilitatea Oltchim de a beneficia de ajutor, urmare fiind faptul ca ajutorul nu s-a mai acordat. Devine limpede ca astfel s-a dorit ca Oltchim sa nu fie revitalizat si lucrurile pareau ca merg struna pentru planul diabolic. Pierderea guvernarii a stricat insa planurile PDL.

Urmare a acestor date, s-a dorit probabil amanarea privatizarii si aducerea combinatului in cea mai proasta situatie cu putinta. Aparenta esuare a privatizarii nu poate avea decat acest scop, ca si intreaga masinatiune pusa la cale de-a lungul timpului.

In concluzie, PDL loveste pe doua fronturi, o data prin fortarea dezastrului Oltchim si a doua oara prin incercarea de a trage foloase electorale pe seama acestui fapt. Este de notorietate faptul ca PDL si-a exprimat intentia de a construi o alianta cu partidul al carui presedinte este castigatorul licitatiei pentru Oltchim.

Romanii trebuie sa stie adevarul, iar angajatii Oltchim sa fie siguri ca exista solutii viabile, ca Guvernul Ponta nu va lasa combinatul la mana intereselor obscure si ca oamenii isi vor pastra locurile de munca. Marul otravit sau incercarea PDL de a induce in eroare cetatenii Romaniei, indiferent prin ce mod, partid, alianta sau personaj, raman doar fapte demne de povestile cu „Alba ca Zapada” ale domnului Sebastian Lazaroiu, caci PDL mai merge un singur drum acum, spre judecata romanilor care va fi dura si dreapta.

 

                                               Marian NEACSU

                                      Deputat PSD

Lider Grup PSD din Camera Deputatilor