Etichete

, , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ 

Valeriu Zgonea: Moţiunea PDL pe Educaţie,un gest politic ipocrit şi mincinos

Moţiunea celor de la PDL nu a fost nimic mai mult decât un gest politic ipocrit şi mincinos, a declarat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, după ce moţiunea simplă pe educaţie iniţiată de 63 de deputaţi PDL a fost respinsă.

„A fost doar un bun prilej pentru ca doamna ministru Ecaterina Andronescu să le răspundă direct, chiar de la tribuna Parlamentului, tuturor celor din PDL care au distrus sistemul de învăţământ românesc în ultimii patru ani, în frunte cu domnii miniştri Funeriu, Hărdău şi Miclea”, a afirmat Valeriu Zgonea.

Faptul că moţiunea celor de la PDL a fost respinsă nu reprezintă o surpriză pentru nimeni, consideră vicepreşedintele PSD, care adaugă că cei din PDL au ştiut de la bun început că singurul scop pentru care au iniţiat acest demers a fost acela de a-şi ascunde greşelile făcute în Educaţie în timpul în care s-au aflat la guvernare.

„Încă de la preluarea mandatului, doamna ministru Andronescu a demonstrat că ştie ce trebuie să facă pentru a repara ce au stricat guvernele PDL. Organizarea cu succes a clasei pregătitoare aproape de la zero sau introducerea Bacalaureatului profesional reprezintă doar două argumente care o recomandă pentru această funcţie”, a spus Valeriu Zgonea.

Potrivit lui Valeriu Zgonea, dincolo de demagogia celor de la PDL, astăzi a fost un bun prilej ca în Camera Deputaţilor să se discute după mult timp despre Educaţie, despre măsurile atât de necesare care trebuie luate pentru ca sistemul de învăţământ să devină unul cu adevărat performant.

„Lucrurile nu trebuie însă să se oprească aici. Odată trecut acest test, trebuie să depăşim sfera declaraţiilor şi a războiului politic şi să trecem la treabă, pentru că în ultimii 20 de ani s-a vorbit de atât de multe ori despre reformele făcute în educaţie încât acest concept a ajuns să fie golit de conţinut”, a declarat vicepreşedintele PSD.

Tocmai de aceea, Valeriu Zgonea o asigură pe doamna ministru Andronescu că va găsi întotdeauna în Parlament şi, în mod special, în preşedintele Camerei Deputaţilor, aliaţi de încredere în toate iniţiativele referitoare la îmbunătăţirea sistemul de educaţie actual.

„PDL trebuie să renunţe la jocurile politice murdare şi să se alăture demersului USL de a crea un sistem de învăţământ cu adevărat performant, cu profesori care să fie plătiţi aşa cum se cuvine şi cu şcoli dotate la cele mai înalte standarde. Doar în acest mod, copiii noştri vor avea parte un învăţământ de calitate, caracterizat de stabilitate şi predictibilitate”, a mai spus Valeriu Zgonea.

 Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

                                                  twitter.com/biroupresapsd

Reclame