Etichete

, , , , ,

DECLARAȚIE DE PRESĂ

În afară de Dumnezeu, nimeni nu este de neînlocuit!

Asistăm în aceste zile extrem de tulburi la un altfel de circ, dar mult mai tăcut, adică la presupusa rocadă a procurorului general de pe lângă ICCJ şi a șefului DNA.

Contrar aşteptărilor instituţionale şi a cutumelor care ar fi trebuit să o determine pe doamna Kovesi să delege şefia ministerului public primului adjunct Marius Iacob, aceasta a ales să-l aducă pe aceasta înalta funcţie pe prietenul domniei sale, Daniel Morar.

Mai mult, doamna Kovesi face lobby la vedere pentru desemnarea de către ministrul justiţiei a domnului Morar pentru această funcţie şi îşi anunţă disponibilitatea de a ocupa domnia sa scaunul de şef al DNA.

Am senzaţia că privesc un film cu Stan si Bran! Din păcate, însă, registrul acestui film nu este deloc comic, ci, mai degrabă, trist şi sfidător…

Oamenii ăştia chiar au senzaţia că fără ei nu se poate, că sunt de neînlocuit, că au ajuns un fel de far călăuzitor al justiţiei din ţara noastră. Prin modul de a gândi aceste schimbări şi, mai ales de a acţiona, jignesc profund toata breasla procurorilor. Domniile lor transmit fără ocolişuri că nimeni nu-i mai presus de ei din punct de vedere profesional şi moral.

O asemenea aroganţă şi autosuficienţă am mai întâlnit doar la “tătucul” lor, dar am sperat să fie o trăsătura care să rămână între pereţii Palatului Cotroceni.

Iată, însă, că discipolii şi-au ajuns foarte repede maestrul!

Toţi băsiştii cred acum că sunt de neînlocuit!

Joaca “de-a Dumnezeu” ne costă foarte mult, dar lor nu le pasă, pentru că, de fapt, ceea ce-i interesează este să-şi acopere reciproc activitatea dubioasă din mandatele lor.

Sunt convins că Ministrul Justiţiei nu va ţine cont de acest “joc de glezne” al celor doi şi va nominaliza alte două persoane cu o pregătire profesională exemplară şi mai presus de orice dubii privind moralitatea.

 

                                                                                              Ioan Chelaru

                                                                                         Vicepreședinte PSD

Anunțuri