Etichete

, , , , ,

 COMUNICAT DE PRESA

Ministrul Daniel Constantin are sustinerea Grupului Parlamentar PSD, indiferent de cata demagogie poate naste masina de propaganda a PDL

Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat din Camera Deputatilor isi exprima totala sustinere fata de Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Desi domnia sa s-a instalat in functie intr-un an pe care multi specialisti il compara cu 1946 din punct de vedere al secetei, masurile luate au fost de natura sa salveze ceea ce mai putea fi salvat.

„Discutam despre masuri concrete, care trebuiau luate cu mult timp inainte. Aici colegii de la PDL care au depus o motiune pe agricultura, au o mare vina. In loc sa-si fi pierdut vremea sa scrie motiuni mincinoase, ar fi trebuit sa aiba grija sa nu se ajunga la aceste lucruri. Este cunoscut faptul ca masura ministrului prin care s-a oferit un pret cu 20% mai mic pentru apa de irigat, a dus la cresterea suprafetei irigate cu peste 50.000 de ha.”, a afirmat liderul Grupului Parlamentar, Marian Neacsu.

In plus, deputatul PSD considera ca „asemenea actiuni demagogice sunt facute pentru a arunca vina in curtea USL, desi in guvernarea actuala, la rectificarea bugetara, MADR a primit o crestere consistenta iar sub conducerea Ministrului Constantin politica dusa a fost extrem de ingenioasa. S-a reusit trecerea anumitor plati suportate de bugetul de stat catre fonduri europene, prin care se asigura subventiile pentru crescatorii de porci si de pasari. De asemenea, s-au inceput proiectele pentru sprijinirea producatorilor afectati de seceta si este pentru prima oara cand guvernul face un efort bugetar atat de consistent in acest domeniu. Date fiind toate masurile luate, cred ca este prea mult chiar si pentru PDL sa incerce distrugerea a ceea ce se face bun in agricultura, mai ales ca, in viziunea USL, agricultura este un domeniu principal, prioritar. Probabil nu este prioritar si pentru PDL sau Mihai Razvan Ungureanu, atata vreme cat in loc de vita romaneasca, domnia sa comanda vita de Kobe, pe banii romanilor. Grupul Parlamentar PSD este pregatit sa respinga motiunea mincinoasa a PDL si va fi prezent la datorie, pe bancile Parlamentului.”

 

Deputat Marian Neacsu,

Lider Grup Parlamentar PSD 

Anunțuri