Etichete

, ,

COMUNICAT DE PRESĂ

 Cătălin Ivan: Raportul CE nu face nicio referire la România. PDL continuă dezinformarea partenerilor externi!

 

 

 

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, subliniază faptul că raportul Comisiei Europene referitor la politica de extindere a UE nu face absolut nicio referire la România.

Europarlamentarul atrage atenția că dintr-o anumită zonă a presei se încearcă „forțarea unei legături cu România”, acest lucru reprezentând un ultim val al „dezinformărilor nerușinate pe care pedeliști precum Monica Macovei le-au lansat în Parlamentul European și în presa străină”.

„Nevoia de înăsprire a procesului de aderare la Uniunea Europeană menționată în raportul Comisiei Europene privind politica de extindere pornește dintr-o preocupare normală, la care eu însumi rezonez, însă referirea la România în acest context nu are niciun fel de bază reală. Raportul Comisiei Europene citat de Financial Times nu face absolut nicio referire la România, ci vorbește despre o serie de principii generale pe care familia europeană ar trebui să le respecte dacă dorește să continue procesul de extindere. Se încearcă pur și simplu forțarea unei legături cu România, iar acest lucru reprezintă un ultim val generat de dezinformările nerușinate pe care pedeliști precum Monica Macovei le-au lansat în Parlamentul European și în presa străină prin intermediul diverșilor oameni de legătură.

În România nu s-au arestat judecători, nu s-a desființat Curtea Constituțională, iar votul celor 8,5 milioane de oameni nu a însemnat o lovitură de stat! Europa a înțeles acest lurcru, a înțeles de ce este în stare PDL, iar dezinformările lor masive au un efect limitat acum, după ce au fost demascați. Evenimentele din ultima perioadă demonstrează relațiile foarte bune pe care România le-a stabilit cu Comisia Europeană, întâlnirea ministrului Justiției cu oficialii de la Bruxelles fiind doar un exemplu în acest sens”, susține europarlamentarul Cătălin Ivan.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

11.10.2012                                                                                  

Reclame