Etichete

,

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Traian Băsescu a dovedit și astăzi, la întâlnirea cu delegația FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale, că nu ratează nicio ocazie, să arunce săgeți spre Guvernul USL. De altfel, ignorând total interesul României, președintele s-a comportat, și de această fată, în stilul caracteristic, de stăpân absolut, negociator-șef, partener ideal și, mai ales, critic de serviciu al Guvernului USL.

Mai mult, amintind de „reacția neplăcută” a CE față de de viziunea de dezvoltare a României până în 2020, Traian Băsescu a omis să spună că, de fapt, toate avertismentele primite de România sunt doar urmare a avalanșei de plângeri, petiții, dezinformări venite din partea echipei de europarlamentari coordonată de Monica Macovei. Iar, în urma întâlnirilor premierului Victor Ponta cu oficialii europeni, percepția acestora față de Executiv și față de măsurile luate s-a schimbat în sens pozitiv.

Totodată, președintele Băsescu uită și faptul că publicații internaționale de renume, precum Financial Times sau New York Times au lăudat, recent (septembrie, noiembrie etc.), progresele făcute de România în ultima perioadă. Iar economiștii internaționali intervievați au declarat: „România s-a comportat mai bine decât zona euro”; „România s-a descurtat bine în ultimul timp, iar PIB a crescut” sau „economia României este mai sănătoasă decât cea a vecinelor sale”. De altfel și prognoza FMI de la începutul lunii trecute arată că, pentru prima dată după 2008, vom putea înregistra, în 2013, o creștere economică mai mare, decât cea a altor state din zonă.

În plus de asta, cunoscând în cel mai mic detaliu operațiunile financiare în care a fost implicată camarila PDL și firmele de casă ale partidului, este total inacceptabil din partea lui Traian Băsescu să critice un Guvern care, nu numai că stopat, dar face eforturi să repare toate stricăciunile rezultate în urma jafului patronat de fostul partid de guvernământ.

De aceea, să uiți toate aceste aspecte extrem de importante, mai ales la o întâlnire cu reprezentanți ai organismelor financiare internaționale, demonstrează clar că Traian Băsescu este prea puțin interesat de viitorul țării și mai mult axat pe a-și plăti polițele politice personale, și asta, indiferent cât ar costa România.

 

 

 

Codrin Ștefănescu,

Secretar al Consiliului Național al PSD

 8 noiembrie 2012

Anunțuri