Etichete

, , , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

 Cătălin Ivan: Elena Udrea este unul dintre principalii vinovați pentru blocarea fondurilor europene ale României

 

Cătălin Ivan, liderul eurodeputaților PSD, critică o afirmație recentă a Elenei Udrea pe tema fondurilor europene, susținând că fostul ministru ar trebui „să se abțină” să mai vorbească pe acest subiect, din moment ce există suspiciuni majore de fraudă din partea Comisiei Europene pe fondurile pe care le-a gestionat.

„Nu pot să înțeleg cum doamna Udrea mai are tupeul să vorbească despre atragerea de fonduri europene în România, după ce Comisia Europeană a arătat că există suspiciuni majore de fraudă pe 98% din banii europeni atrași în 2011 din fonduri pe care le-a gestionat ca ministru. Doamna Elena Udrea este unul dintre principalii responsabili pentru situația absorbției fondurilor europene din prezent și ar trebui să se abțină total pe subiect! Fraudele pe care cei din PDL le-au patronat au dus în mod direct la blocarea unor sume importante pentru firme și investiții. Iar acum, cu o doză extraordinară de tupeu, pedeliștii întreabă USL de ce nu se atrag fonduri europene. Vestea bună este că Guvernul USL a reușit să repare o bună parte din dezastrul produs de PDL, repunând pe picioare mai multe programe operaționale”, declară Cătălin Ivan.

Referindu-se la o afirmație de pe blogul personal al Elenei Udrea, europarlamentarul social-democrat susține că România nu trebuie să sufere tăieri de fonduri europene în viitorul cadru financiar din cauza proastei gestionări din timpul guvernelor PDL.

„Dacă doamna Udrea crede că României trebuie să-i fie tăiate alocările pentru 2014-2020 numai pentru că PDL n-a fost în stare să gestioneze banii europeni, atunci se înșală amarnic! Da, România este nedreptățită dacă îi sunt reduse miliarde de euro din alocările pentru următorul cadru financiar numai din cauza unor oameni precum Udrea, Botiș, Sulfina Barbu sau Lăzăroiu, care au gestionat dezastruos domeniul fondurilor europene și care au creat falsa impresie că România ca țară nu merită acești bani”, mai afirmă eurodeputatul Cătălin Ivan.

 

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri