Etichete

, , ,

Domnilor Stolojan şi Baconschi, repetaţi după USL:

Iaşul va fi Capitala Regională a Moldovei!

 

 

În drum spre o şuetă electorală în judeţul Suceava, Theodor Stolojan a făcut o scurtă oprire la Iaşi. Moment suficient pentru a jigni din nou Iaşul şi ieşenii, la fel cum au făcut-o parlamentarii PDL, „vopsiţi” acum în ARD.

Braţ la braţ cu Teodor Baconschi, candidatul aterizat de 3 săptămâni la Iaşi care încă învaţă denumirea străzilor din oraş, Stolojan a promis că Suceava va fi capitala Regiunii Bucovina, pentru că „Bucovina nu se confundă cu Moldova”.

„Modelul de regionalizare propus de USL are în vedere o reorganizare pe criterii de eficienţă economică şi administrativă, care să ţină seama, în acelaşi timp, de tradiţie şi istorie. USL respinge tipul de regionalizare propus de PDL, una pe criterii strict politice şi menită să satisfacă orgoliile şi interesele baronilor portocalii din regimul Băsescu-Boc. De fapt, prin ceea ce propun domnii Baconschi sau Stolojan, PDL nu vrea altceva decât să dea câte o halcă din România fiecărui baron portocaliu, de pildă Banatul lui Gheorghe Falcă, iar Bucovina lui Gheorghe Flutur. Noi respectăm Suceava şi iubim Bucovina, dar locul lor este în Regiunea mare a Moldovei. Întotdeauna a fost aşa!”, a declarat vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iaşi şi co-preşedinte USL Iaşi.

„Am susţinut întotdeauna, în orice conjunctură, statutul de Capitală Regională pentru Iaşi. Noi, ieşenii, ştim bine interesele grupării politice din jurul lui Gheorghe Flutur. Noi, ieşenii, ştim bine că se încearcă mutarea capitalei viitoarei regiuni la Suceava. Dar   noi, ieşenii, nu vom accepta această nedreptate. Iaşul este, în fapt, Capitala Regiunii Moldova, iar după ce USL va câştiga alegerile parlamentare din 9 decembrie va fi şi capitala juridică a Regiunii Moldova!”, a declarat senatorul Mihaela Popa.

„După ce patru ani de zile Iaşul a fost condamnat la izolare politică din partea guvernării PDL, domnii Stolojan şi Baconschi vin acum în faţa ieşenilor pentru a-şi recunoaşte ineficienţa desăvârşită de care dau dovadă de când au apărut pe scena politică românească. Din fericire, alegerile locale şi referendumul din vară au demonstrat faptul că românii nu mai sunt dispuşi să înghită minciunile şi tupeul unor oameni politici prea laşi pentru a recunoaşte dezastrul guvernamental ce înseamnă regimul Băsescu!”, a declarat preşedintele PNL Iaşi Relu Fenechiu, co-preşedinte USL Iaşi.

Iaşi, Capitală Regională este primul punct al Manifestului pentru Iaşi, document semnat de către toţi cei 17 candidaţi USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie şi susţinut de către primarul Gheorghe Nichita, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniţei, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului Crin Antonescu.

 

Biroul de presă USL Iaşi

3 decembrie 2012

 

 

 

Anunțuri