Etichete

, ,

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT

CONSILIUL NAȚIONAL

 

DECLARAȚIE DE PRESĂ

Toate scenariile, zvonurile sau ipotezele referitoare la numirea premierului lansate, în ultima perioadă, fie de Traian Băsescu direct, fie prin deontologii fideli Palatului Cotroceni trebuie lămurite definitiv.

Electoratul care votează USL, votează implicit pentru numirea lui Victor Ponta în funcția de prim-ministru. De altfel, nominalizarea sa a fost decisă, în mod public și transparent, de congresele celor trei partide din cadrul uniunii, cu mult înainte de începerea campaniei electorale.

Mai mult, românii sunt conștienți nu numai de importanța prezenței la vot, dar și de faptul că astfel vor scăpa de regimul Băsescu și de ceea ce a reprezentat el: instabilitate, haos, dezbinare, măsuri anti-sociale și anti-economice, dar și camarila și clientela de partid, deturnarea banilor publici și a fondurilor europene, contracte preferențiale, corupție instituționalizată. Iar declarațiile pline de ură și invectivele la adresa liderilor USL, folosite de Traian Băsescu și acoliții săi din PDL-ARD în această campanie electorală, precum și minciunile și ipocrizia afișată, nu au făcut decât să înverșuneze și mai mult cetățenii și în special pe cei 7,4 milioane de români cărora, în mod ilogic, le-a fost anulat votul de la referendum.

În concluzie, orice altă desemnare pentru funcția de prim-ministru, decât Victor Ponta, pe care se gândește să o facă Traian Băsescu, nu numai că va fi din start refuzată, dar va fi respins categoric orice dialog pe această temă. Iar dacă prin absurd, cineva va cădea în capcana întinsă de cel care, prin artificii procedurale, ocupă fotoliul de președinte și va achiesa unei astfel de propuneri, va fi automat exclus din partidul din care face parte.

De altfel, această declarație este în consonanță cu poziția tuturor membrilor USL în ceea ce privește numirea premierului și în conformitate cu rezoluția uniunii, adoptată la congresul din luna aprilie. Pe scurt, este o declarație elocventă, care nu lasă loc niciunei interpretări și anulează, astfel, orice speculație pe această temă.

Codrin Ștefănescu,

Secretar al Consiliului Național al PSD

 5 decembrie 2012

Reclame