Etichete

, , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

 Cătălin Ivan: Taxa pe Tranzacții Financiare înseamnă protejarea cetățenilor de povara crizei

 

            Cătălin Ivan, liderul delegației europarlamentarilor PSD și membru în Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, salută oficializarea deciziei Guvernului de a susține taxa pe tranzacții financiare în acord cu toate statele UE.

Europarlamentarul social-democrat susține că, spre deosebire de fosta guvernare, USL demonstrează că este dispusă să aplice „o soluție deja identificată” pentru combaterea crizei economice, respingând ferm instrumentele austerităţii.

„Este de apreciat faptul că Executivul a aprobat un memorandum referitor la măsurile de consolidare a Uniunii Economice și Monetare, care include și intenția României de a susține o taxă pe tranzacții financiare în măsura în care va exista un acord la nivelul Uniunii Europene. Taxa pe tranzacții financiare reprezintă o soluție deja identificată la nivel european pentru combaterea crizei economice, iar Guvernul USL si-a exprimat o poziție clară, favorabilă, față de această măsură”, susține Cătălin Ivan.

Eurodeputatul PSD afirmă că „este rândul instituţiilor financiare să preia din povara crizei de pe umerii cetăţenilor”.

„Aprobarea memorandumului demonstrează că măsurile prevăzute în programul de guvernare al USL sunt soluții care se pun foarte repede în practică. O taxă pe tranzacții financiare este un exemplu de politica alternativă la austeritate, iar poziția fermă a Guvernului USL în acest sens arată determinareasa de a respinge politicile de austeritate care au sărăcit atât de mulți oameni în anii trecuți. Este rândul instituţiilor financiare să preia din povara crizei de pe umerii cetăţenilor. Introducerea unei taxe pe tranzacții financiare la nivelul UE ar asigura acest lucru și ar putea aduce 54 de miliarde de euro la bugetul european”, mai susține Cătălin Ivan.

11 state din zona euro și-au exprimat deja disponibilitatea de a introduce Taxa pe Tranzacții Financiare printr-o procedură de cooperare consolidată.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

05.12.2012                                                                                  

 

Reclame