Etichete

, , , ,

Scrisoarea originala: Scrisoare deschisa – Presedintele SPD Sigmar Gabriel catre premierul Victor Ponta

Traducere

Sigmar Gabriel

Preşedintele Partidului Social Democrat din Germania

 

În atenţia

Primului-Ministru al României

Preşedintelui Partidului Social Democrat (PSD)

Domnului Victor Ponta

Kiseleff 10

 

RO-70119 Bucureşti

 

Berlin, 10 decembrie 2012

Stimate Domnule Prim-Ministru,

Dragă Victor,

 

Te felicit cu căldură pe tine şi pe partidul tău în numele întregului SPD pentru victoria impresionantă în alegerile parlamentare din România de la finalul săptămânii trecute. Rezultatul electoral evident este un mandat clar dat de cetăţeni pentru continuarea coaliţiei de guvernare conduse de tine.

 

Guvernul condus de tine stă pentru o politică în România şi Europa, care nu se axează doar pe economii la buget şi austeritate, ci în acelaşi timp accentuează necesitatea creşterii economice şi a ocupării forţei de muncă. Avem nevoie de guverne puternice conduse social-democrat şi de şefi de guvern în Europa care să facă clar şi să impună faţă de majoritatea conservatorilor şi liberalilor din Consiliul European ideea că Europa numai cu mai multă creştere va ieşi din criză. Acesta este obiectivul nostru comun ca social-democraţi europeni. Şi mă bucur pentru faptul că împreună cu tine şi cu voi putem urma în continuare acest obiectiv în cadrul familiei noastre social-democrate din Europa.

 

Important este acum înainte de toate, ca după recentele confruntări politice dure din România să predomine din nou relaţii politice stabile, iar rezultatul alegerilor să fie acceptat de toate forţele politice. Pentru guvern va fi, la fel, o misiune hotărâtoare pentru viitor să promoveze în continuare democratizarea, lupta împotriva corupţiei şi o justiţie independentă în România alături de valorile şi standardele europene comune.

 

Pe acest drum îţi urez ţie şi vouă curaj, vigilenţă şi mult succes. Până data viitoare când ne vom reîntâlni,

 

Cu calde salutări,

 

(semnează)

Sigmar Gabriel

Anunțuri