Etichete

, , , , , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Cătălin Ivan: USL i-a salvat pe educatori și învățători de legea PDL. Măcar din bun-simț, cei din PDL ar trebui să se abțină de la comentarii!

Catalin IvanCătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, explică faptul că Guvernul USL a acționat prin OUG 92/2012 pentru a le permite educatorilor și învățătorilor să rămână în sistem – lucru pus în pericol de Legea educației naționale nr. 1/2011 propusă și votată de PDL – și pentru a nu-i obliga pe cei care se apropie de vârsta pensionării să finalizeze studii de licență pentru a nu-și pierde locul de muncă.

„Reprezentanții PDL trebuie să se abțină total de la comentarii în legătură cu situația educatorilor și învățătorilor, din moment ce ei sunt cei care au propus și votat Legea educației naționale nr. 1/2011, o lege care desființa practic aceste două categorii. Mai mult decât atât, în varianta legii votată de PDL, dacă aceste cadre didactice nu aveau facultatea absolvită până la data intrării în vigoare a prevederii, aceștia riscau să părăsească sistemul, fiind puse în pericol zeci de mii de locuri de muncă. Guvernul USL nu a făcut decât să acționeze, prin OUG 92/2012, pentru a le garanta educatorilor și învățătorilor locurile de muncă pe care riscau să le piardă din cauza PDL!”, subliniază Cătălin Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD atrage atenția că reprezentanții PDL trebuie „să lase deoparte ipocrizia” și să își asume greșeala pentru Legea nr. 1/2011 – cea care a introdus obligativitatea studiilor universitare pentru educatori și învățători.

„Îi sfătuim pe cei din PDL să lase deoparte ipocrizia și să își asume o greșeală legislativă fundamentală, care dacă nu ar fi fost corectată la timp ar fi dus la disponibilizări în masă. Legea nr. 1/2011 a fost cea care introdus obligativitatea studiilor universitare de licență pentru ocuparea acestor posturi și nu OUG a Guvernului Victor Ponta! Guvernul USL a venit în sprijinul învățătorilor și educatorilor care se apropie de vârsta de pensionare. Mulțumită OUG 92/2012, aceștia nu vor fi trimiși la facultate la finalul carierei”, explică social-democratul Cătălin Ivan.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri