Etichete

,

Delegația PSD din PE va colabora cu Guvernul României pentru a găsi soluții de combatere a șomajului în rândul tinerilor

Liderul delegației PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, anunță începerea colaborării dintre eurodeputații social-democrați români și autoritățile guvernamentale de la București în vederea identificării de soluții pentru implementarea schemei de combatere a șomajului în rândul tinerilor intitulată „Garanția europeană pentru tineri”, susținută și de plenul Parlamentului European săptămâna trecută la Strasbourg.

Totodată, Cătălin Ivan exprimă susținerea deplină a delegației PSD din Parlamentul European pentru „Garanția europeană pentru tineri”, având în vedere rolul acestui program în redresarea economică a Uniunii și în trecerea de la paradigma austerității la cea a creșterii.

„Garanția europeană pentru tineri” propune ca toate statele membre să garanteze că toți tinerii sub 25 de ani și proaspeții absolvenți sub 30 de ani primesc o ofertă de angajare de bună calitate, o varianta de continuare a studiilor sau stagii de practică, odată cu împlinirea a 4 luni de la terminarea studiilor sau de la pierderea locului de muncă.

„Implementarea programului «Garanția europeană pentru tineri» trebuie să fie una dintre prioritățile Uniunii Europene în anul curent, dată fiind rata șomajului extrem de ridicată în unele state membre. Dacă printr-un cadru legislativ le garantăm tinerilor locuri de muncă de calitate sau o continuare a studiilor, contribuim într-un mod indirect la creșterea economică a Uniunii Europene și într-un mod direct la trecerea din paradigma păguboasă a austerității în cea a creșterii și solidarității. Sprijinul deosebit de care această măsură s-a bucurat în Parlamentul European – peste 80% din eurodeputați au votat pentru – va fi un semnal pentru toate guvernele UE. Tocmai în acest sens delegația PSD din Parlamentul European va demara o colaborare cu Guvernul României pentru a găsi soluții de implementare a schemei «Garanția europeană pentru tineri». Vom pune la dispoziția Guvernului toate informațiile cu privire la această propunere, venite atât din partea Comisiei Europene, cât și din partea Grupului Socialist din PE, unul din principalii promotori ai ideii”, susține Cătălin Ivan.

Săptămâna trecută, membrii Parlamentului European au votat, cu 546 de voturi pentru, 96 împotrivă și 28 de abțineri, o rezoluție care solicită ministerelor muncii și afacerilor sociale din statele membre să convină asupra unei recomandări a Consiliului, atunci când se vor întruni în cadrul Consiliului EPSCO din februarie 2013, care să vizeze punerea în aplicare a prevederilor „Garanției europene pentru tineri”.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro
twitter.com/biroupresapsd