Etichete

, ,

COMUNICAT DE PRESĂ

 Ana Birchall: Comisia Europeană confirmă că România îndeplinește criteriile pentru aderarea la Spațiul Schengen

  Deputatul PSD Ana Birchall a salutat mesajul purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey, cu privire la faptul că România îndeplinește criteriile de aderare la Spațiul Schengen.

”Poziția Comisiei Europene confirmă faptul că nu există legătură între MCV și aderarea la Spațiul Schengen. România îndeplinește criteriile și are dreptul să fie în Schengen.

Fac apel la politicienii români care din interese mărunte denigrează România în afară, promovând informații false despre situația din țară, sa înceteze. Obiectivele de politică externă ale României, cum este aderarea la Spațiul Schengen, trebuie să se bucure de sprijinul tuturor oamenilor politici. Dincolo de partizanate, există un interes național care trebuie pus pe primul loc”, a spus Ana Birchall.

Intervenția deputatului PSD vine după ce la începutul acestei săptămâni Ana Birchall a reprezentat Camera Deputaților la reuniunea Comisiilor pentru afaceri europene ale parlamentelor din statele membre UE (COSAC). În cadrul reuniunii amintite, aceasta a vorbit despre grăbirea adoptării unui calendar de aderare.

„În ceea ce privește aderarea la Schengen a României și Bulgariei, am aprecia într-un mod deosebit o poziție a Președinției irlandeze, care să determine adoptarea unei decizii privind calendarul de aderare”, a susținut Ana Birchall la reuniunea COSAC. Deputatul PSD a subliniat, în cadrul aceleași reuniuni, că este nevoie de o ridicare rapidă a restricțiilor pentru români pe piața muncii, având în vedere că Uniunea Europeană „este legată în mod indisolubil de libera circulație”. Nu în ultimul rând, Ana Birchall a reiterat la evenimentul de la începutul acestei săptămâni și susținerea României pentru politicile de creștere economică și de creare de locuri de muncă pentru tineri.

 Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

30.01.2013

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri