Etichete

, , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ 

Cătălin Ivan: Nu vom accepta gesturile extremiste, ele nu reflectă poziția oficială a Ungariei! Guvernul a reacționat foarte bine

 

Catalin IvanPurtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, afirmă că declarațiile secretarului de stat maghiar Nemeth Zsolt sunt „inacceptabile”, PSD respingând total gesturile extremiste, și subliniază că reacția Ministerului Afacerilor Externe în acest sens este meritorie.

„Partidul Social Democrat consideră că declarațiile secretarului de stat Nemeth Zsolt sunt inacceptabile. Subliniez că nu vom tolera excese și nu că vom accepta încălcarea legii în România. Noi nu dăm indicații despre cum trebuie expuse simbolurile în Ungaria și, drept urmare, nu acceptăm să ni se spună cum trebuie aplicată legea în România și cum trebuie să acționeze autoritățile noastre locale. Reacția Guvernului României prin Ministerul Afacerilor Externe estemeritorie, aceasta demonstrând totodată diferența dintre USL și guvernările anterioare: autoritățile își fac datoria așa cum trebuie și nu rămân indiferente”, susține purtătorul de cuvânt al PSD.

Cătălin Ivan subliniază, de asemenea, că gesturile extremiste ale unor politicieni maghiari nu pot reflecta poziția oficială a statului.

„PSD consideră că problema pusă în discuție de secretarul de stat ungar reprezintă o temă falsă, care a fost mereu amplificată de gesturi extremiste. Nu există nicidecum o problemă etnică, ci doar câțiva politicieni maghiari care vor sățină cu dinții de un astfel de subiect, probabil din considerente electorale.

Aceste gesturi nu reflectă nicidecum poziția oficială a Ungariei și în mod cert situația se va clarifica”, afirmă Cătălin Ivan.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

 

Reclame