Etichete

, , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESA

Rovana Plumb: „Regionalizarea și modificarea Constituției sunt cele două mari proiecte politice ale anului 2013”

 

13174845034343-rovana_plumbMinistrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a participat marți, 19 februarie 2013, la cea de-a XVI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România.

Asociația Comunelor din România militează pentru consolidarea parteneriatului cu administrația publică centrală prin realizarea unor întâlniri periodice sub genericul “Guvernul României mai aproape de cetățeni prin Asociația Comunelor din România”.

Rovana Plumb a pus accentul pe necesitatea unei dezbateri interactive, pe două proiecte politice majore, și anume modificarea constituției și regionalizarea României. ”Proiectul regionalizării este extrem de important deoarece are ca principal obiectiv reducerea decalajelor dintre regiunile administrative ale României, prin respectarea angajamentelor față de Uniunea Europeană. Acest proiect își propune totodată să răspundă nevoilor, obiectivelor și principiilor de dezvoltare comunitară”, a spus ministrul Rovana Plumb făcând referire la proiectul regionalizării administrative.

De asemenea, ministrul Rovana Plumb a subliniat importanța sporită care trebuie acordată proiectului de modificare a Constituției deoarece este esențial ca România să beneficieze de o serie de schimbări care să ducă la dezvoltarea cât mai rapidă a societății noastre. “Modificarea Constituției nu se va face după modelul pumnului în gură promovat de PDL, ci printr-un dialog deschis cu toate forțele politice precum și cu societatea civilă. Până în prezent, am convenit asupra a trei principii majore pe care viitoarea Constituție trebuie să le conțină și anume delimitarea clară a atribuțiilor președintelui țării, întărirea rolului pe care îl va avea Parlamentul precum și introducerea în Constituție a prevederilor legate de reforma administrativă și descentralizare”, a declarat ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Ministrul Rovana Plumb a ţinut să precizeze şi faptul că va sprijini autoritățile locale în demersurile acestora de accesare și absorbție a fondurilor europene pentru proiecte ce vizează îmbunătățirea calității mediului înconjurător. ”Atragerea fondurilor europene trebuie să fie prioritatea zero pentru România. De aceea, una din prioritățile mele esențiale ca ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice este aceea de a pune banii europeni la lucru. În acest sens, vă  asigur de toată deschiderea și de tot sprijinul meu în vederea realizării într-un termen cât mai scurt a proiectelor de investiții în domeniul protecției mediului înconjurător”,a încheiat Rovana Plumb.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Reclame