Etichete

, , , , , , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

 Damian Drăghici: Soluția pentru dezrobirea romilor din sărăcie este educația

Draghici DamianCu prilejul aniversării a 157 de ani de la semnarea documentului care consfințea dezrobirea romilor, senatorul Damian Drăghici atrage atenția că singura soluție viabilă pentru rezolvarea pe fond a problemelor sociale și economice care afectează comunitățile de romi este creșterea accesului la educație.

“La 157 de ani de la dezrobirea țiganilor, comunitatea romă se confruntă cu un paradox”, declară senatorul Damian Drăghici. ”Chiar dacă dacă din punct de vedere legal robia a luat sfârșit încă de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, romii sunt în continuare înrobiți de sărăcie. Din cauza situației economice și sociale precare, multe familii de romi nu-și dau copiii la școală sau îi retrag înainte de finalizarea studiilor. Tinerii romi au prea puține șanse să își schimbe viața în bine, să devină cetățeni respectați, utili societății, să se rupă de statutul de asistați sociali”.

În opinia domnului Damian Drăghici, consilier onorific al primului-ministru pentru problemele romilor, soluția constă în educație. Doar prin accesul la educație romii pot să iasă din cercul vicios al sărăciei și să își clădească un viitor mai bun pentru ei și familiile lor. Iar aici, este îmbucurător faptul că, după mult timp în care politicile destinate romilor au fost exclusiv asistențiale, guvernarea USL propune o schimbare esențială prin dezvoltarea unor  programe de stimulare a accesului la școală a copiilor din comunități defavorizate.

”În calitate de senator și de consilier onorific al primului-ministru, voi sprijini activ toate acele inițiative menite să îmbunătățească accesul la educație pentru a oferind o șansă reală comunității rome de a ieși din robia sărăciei”, subliniază Damian Drăghici.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri