Etichete

, , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

2% din impozitul pe venit pentru copiii cu autism

Gabriela Podasca„2% pot face diferenţa dintre un adult independent şi unul asistat social. Sumele redirecţionate din impozitul către stat pot ajuta un copil să fie diagnosticat corect, să urmeze orele minime de terapie, îl pot ajuta să ne privească în ochi, să zâmbească și să poată privi cu optimism către viitor”, susține deputatul PSD Gabriela Podașcă.

Unul dintre proiectele de lege aflate în prezent în dezbaterea Camerei Deputaților este Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educaţie şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist şi cu tulburări de sănătate mintală asociate (PL-x 213/2012). Acest proiect de lege are menirea să aducă, așa cum ar trebui, autismul în atenția Parlamentului României.

Cu ocazia înscrierii acestui proiect de lege pe ordinea de zi, deputatul PSD Gabriela Podașcă a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică referitoare la situația copiilor cu autism din România, accentuând importanța redirecționării a 2% din impozitul pe venit către această cauză: “Dincolo de contribuţia pe care intenţionez să o am la acest cadru legislativ în calitate de vicepreşedintă a Comisiei pentru Egalitate de Şanse din Camera Deputaţilor, vreau să vă propun tuturor să facem ceva în calitate de oameni: să redirecţionăm 2% din impozitul pe venit către asociaţiile non-guvernamentale care luptă pentru a oferi un viitor mai bun persoanelor cu TSA. Aceste ONG-uri le oferă copiilor şansa de integrare în societate şi sunt alături de familiile acestora încă de la diagnosticare, oferind o serie de servicii specializate, dintre care menţionez: cursuri pentru părinţii care vor să înţeleagă cum îşi pot ajuta copiii cu TSA, cursuri de formare pentru învăţători şi educatori și grupuri de suport”, a afirmat deputatul PSD Gabriela Podașcă.

Numărul de copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist este în continuă creștere în întreaga lume. Referitor la amploarea acestei afecțiuni, deputatul Gabriela Podașcă a subliniat: „În România, ca în multe alte ţări, nu există o evidenţă clară a persoanelor cu TSA. Cu toate acestea, conform datelor oficiale oferite de Congresul European de Neuropsihiatrie de la Barcelona, unul din 166 de copii suferă de autism. Chiar şi fără a lua în calcul persoanele care nu au fost încă depistate, această  afecțiune se dovedeşte a fi mai des întâlnită decât cancerul.”

Pe această cale, deputatul PSD Gabriela Podașcă, vicepreședintă a Comisiei pentru Egalitatea de Șanse din Camera Deputaților, a făcut apel la colegii săi deputați pentru a sprijini organizațiile non-guvernamentale dedicate autismului: „Aceşti 2% pot face diferenţa dintre un adult independent şi unul asistat social. În 2012, cele peste 10.000 de persoane care au direcționat 2% din impozitul pe venit au ajutat 52 de copii să urmeze programul de recuperare oferit de Help Autism în 2013! Sumele redirecţionate din impozitul către stat pot ajuta un copil să fie diagnosticat corect, să urmeze orele minime de terapie, îl pot ajuta să ne privească în ochi şi să zâmbească.” În acest sens, deputatul Gabriela Podașcă a afirmat că le va pune la dispoziție tuturor parlamentarilor datele de contact ale ONG-urilor din domeniu pentru a facilita efectuarea acestor donații.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri