Etichete

, , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Întrevedere Valeriu Zgonea – Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România

734346_446225692113013_2124887057_nAstăzi, Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut o întrevedere cu doamna Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

În cadrul discuţiilor, au fost analizate aspecte privind colaborarea interinstituțională şi coordonarea eforturilor în abordarea eficientă a strategiei naționale în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a apreciat disponibilitatea, expertiza şi sprijinul oferite de Reprezentantul UNICEF în Romania, în vederea cooperării la nivelul comisiilor parlamentare, pentru atingerea tuturor obiectivelor Programului de ţară al UNICEF pentru România.

„Parlamentul României consideră foarte important faptul că UNICEF se implică activ în colaborarea interinstituțională, cu scopul de a promova drepturile copilului. Problema copiilor reprezintă o temă de maximă importanţă pentru societatea noastră, în actualul context. Împreună trebuie să găsim noi mijloace de sprijinire a copiilor, mai ales a acelora ai căror părinţi lucrează în străinătate, aceștia reprezentând o prioritate pentru care trebuie să avem o atenţie deosebită. Având în vedere recentele alegeri parlamentare din România și faptul că parlamentari noi fac parte din comisiile de specialitate, vom propune familiarizarea acestora cu procedurile legislative în domeniul respectării drepturilor copilului prin difuzarea manualului pentru parlamentari privind protecția copilului, elaborat de UNICEF și Uniunea Interparlamentară”, a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat faptul că în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaților funcționează o Subcomisie pentru protecția copilului care are pe lista priorităților legislative pentru anul 2013 un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Acest proiect urmează să fie aprobat de Guvern şi transmis spre dezbatere Parlamentului. Totodată, au fost stabilite mai multe priorități în domeniul protecției copilului la nivel guvernamental, care vor constitui obiectul discuțiilor în cadrul comisiilor parlamentare de specialitate.

Valeriu Zgonea a subliniat necesitatea cooperării cu autorităţile publice, societatea civilă, organizaţiile internaţionale şi sectorul privat pentru promovarea drepturilor copilului şi reducerea disparităţilor, la nivel naţional şi local.

În acest context, Reprezentantul UNICEF în România a pus accent pe dezvoltarea capacităţii instituţionale, în special la nivel local, pentru îmbunătăţirea accesului copiilor marginalizaţi la educaţie, a dezvoltării educaţionale timpurii, a serviciilor publice de protecţie socială şi de sănătate.

„Parlamentul României va continua dialogul și cooperarea cu UNICEF în abordarea iniţiativelor şi proiectelor desfăşurate în favoarea copiilor, precum și în promovarea politicilor și consolidarea bunelor practici din domeniul protecţiei drepturile copiilor în România, așa cum s-a prevăzut și în protocolul semnat, la 20 noiembrie 2012, între Camera Deputaților și Reprezentanţa UNICEF în România”, a mai spus Preşedintele Camerei Deputaţilor.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri