Etichete

, , , , , , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

 Cătălin Ivan: Traian Băsescu refuză să îşi recunoască eşecul în privinţa Schengen

Catalin IvanCătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, atrage atenția că discuţia privind cele şapte state UE care ar fi împotriva aderării României la Schengen este una falsă, nefiind altceva decât “o intoxicare.” Acesta a precizat că, prin generarea unor astfel de discuţii, Traian Băsescu nu vrea să îşi recunoască eşecul cu privire la ratarea unuia dintre obiectivele mandatului său.

“Informaţiile cu privire la existenţa a şapte state europene care ar fi împotriva aderării României la Schengen nu reprezintă altceva decât minciuni. La ora actuală, nu există un alt stat membru al Uniunii Europene în afară de Germania care să se fi pronunţat public împotriva intrării României în Schengen. Iar în cazul Germaniei, este cunoscut faptul că este condusă de familia popularilor europeni, adică aceeași familie politică din care fac parte Traian Băsescu şi PDL. Toate speculaţiile apărute pe această temă nu reprezintă altceva decât o manipulare şi o intoxicare din partea presei subordonate PDL, dar şi a apropiaţilor lui Traian Băsescu.

În toată această perioadă, Victor Ponta şi USL au făcut eforturi susţinute pentru a repara tot răul pe care guvernările PDL l-au creat, prin întrevederi cu oficialităţi ale statelor europene cărora le-au prezentat situaţia actuală şi reală a României. Tocmai de aceea, includerea pe această listă a unor state precum Franţa, Danemarca sau Austria reprezintă o crasă dezinformare a opiniei publice. Aceste state şi-au afirmat deja public susţinerea faţă de aderarea României la Schengen.

Prin ieşirile sale, Traian Băsescu nu vrea să îşi recunoască eşecul în ceea ce priveşte Schengen şi dă naştere la asemenea discuţii pentru a distrage atenţia publică de la adevăratul vinovat al eşecului aderării. Traian Băsescu a ratat în timpul mandatelor sale toate obiectivele pe care le-a avut în materie de politică europeană, de la raportul MCV pe care România încă îl are, până la ratarea intrării în Schengen. Toate acestea sunt dovada clară a eşecului în plan european al mandatelor lui Traian Băsescu”, a afirmat Cătălin Ivan.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri