Etichete

, , , , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ 

Corina Crețu: „Traian Băsescu trebuie să-și asume ratarea aderării României la spațiul Schengen”

corina-cretu11Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte al grupului europarlamentar S&D, consideră că declarațiile recente ale lui Traian Băsescu despre statele care s-ar opune aderării României la spațiul Schengen sunt iresponsabile și au un impact negativ asupra țării, iar președintele ar trebui să-și asume eșecul diplomatic al neaderării țării la spațiul european de liberă circulație. Vicepreședintele PSD mai consideră că vizitele recente ale premierului Victor Ponta în țări membre UE marchează o schimbare benefică de viziune asupra politicii externe românești din partea USL.

Corina Crețu a subliniat că USL vine cu o nouă viziune despre relațiile României cu statele europene, o viziune constructivă menită să întărească relațiile diplomatice. Vicepreședintele Grupului europarlamentar social-democrat acuză PDL și pe Traian Băsescu că fac rău țării prin declarațiile lor privind șapte state care s-ar opune aderării noastre la Spațiul Schengen.

„Este absolut necesară o schimbare de strategie și o îmbunătățire a felului în care România interacționează cu Uniunea Europeană. Traian Băsescu și PDL au eșuat în această privință, iar acum acționează din disperare și fără să mai țină cont de interesul național, făcând foarte mult rău României prin declarațiile lor. Discuția despre șapte state care s-ar opune aderării țării noastre la spațiul Schengen este o superficialitate și o poziție iresponsabilă, fiind foarte riscant să se lanseze astfel de idei doar pe baza unor informații „pe surse”.

Public, doar Germania a avut o poziție clară de împotrivire în subiectul intrării Bulgariei și României în Schengen, iar restul sunt speculații. Culmea, Germania este o țară condusă de familia PPE, din care face parte PDL și Traian Băsescu. Avem de-a face cu un eșec direct al lui Traian Băsescu să obțină o poziție favorabilă pentru România din partea prietenilor săi politici”, a declarat vicepreședintele PSD.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

twitter.com/biroupresapsd

Anunțuri