Etichete

, , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Cătălin Ivan: PDL s-a opus votului întregii Europe, doar din dorința de a acoperi eșecul lui Traian Băsescu

Catalin IvanCătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD și lider al delegației partidului din Parlamentul European, atrage atenția că eurodeputații PDL au fost printre singurii din plenul reunit de la Strasbourg care au votat împotriva rezoluției comune care cere un buget multianual îmbunătățit, iar acest lucru doar din „dorința de a acoperi eșecul liderului lor, Traian Băsescu”.

„Ieri, în plenul Parlamentului European, o majoritate covârșitoare a votat pentru un buget al UE îmbunătățit, un buget capabil să asigure îndeplinirea priorităților stabilite pentru spațiul comunitar. Un acord optimizat pe bugetul UE, așa cum solicită legislativul european, ar favoriza inclusiv România.

Este păcat că PDL se opune unei negocieri reale a fondurilor UE, susținându-l orbește pe Traian Băsescu. Din dorința de a acoperi eșecul liderului lor, Traian Băsescu, europarlamentarii PDL au fost printre singurii din Parlamentul European care au votat împotriva rezoluției comune care cere un buget multianual mai eficient și mai flexibil. Chiar și PPE consideră că este necesară o regândire a bugetului UE pentru 2014 – 2020. Practic, cei din PDL s-au opus votului întregii Europe, doar pentru a-l susține pe Traian Băsescu. Aceasta într-adevăr este o dovadă de anti-europenism”, afirmă liderul delegației PSD din Parlamentul European.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro