Etichete

, , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Cătălin Ivan: Proiectul de lege privind restituiriea proprietăţilor înaintat de Ungureanu este făcut pentru samsari 

Catalin IvanCătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, critică abordarea lui Mihai Răzvan Ungureanu vizavi de inițiativa USL în ceea ce privește restituirea proprietăților, susținând că proiectul de lege înaintat de fostul premier „favorizează în mod direct samsarii imobiliari”.

„Mihai Răzvan Ungureanu dă încă o dată dovadă de tupeu, susținând că Guvernul USL încearcă să amâne despăgubirile în ceea ce privește restituirea proprietăților. Cei care au amânat acest subiect sensibil sunt tocmai cei din guvernarile PDL, inclusiv Mihai Răzvan Ungureanu! Niciun Guvern până acum nu a reușit să tranșeze acest subiect, în timp ce USL își asumă această responsabilitate. Drept urmare, domnul Ungureanu – un fost premier care nu a făcut nimic în acest sens – este ultimul care poate să-i critice pe cei care în sfârșit iau inițiativă!

Mai mult decât atât, proiectul său de lege pe acest subiect favorizează în mod direct samsarii imobiliari. Potrivit acestuia, nu numai că şi cei care au cumpărat drepturi patrimoniale litigioase trebuie să aibă prioritate în soluționarea cererilor, dar aceștia ar fi puși pe același nivel cu adevărații proprietari. Este o lege gândită pentru samsari! Să nu uităm nici cum domnul Ungureanu, când era premier, dorea aplicarea plafonării de 15% în mod egal samsarilor și proprietarilor de drept, dezavantajându-i astfel pe cei din urmă”, afirmă Cătălin Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD susține că „abordarea morbidă a lui Mihai Răzvan Ungureanu, potrivit căreia Guvernul așteaptă ca oamenii să «dispară fizic», nu putea veni decât de la un fost reprezentant al guvernărilor PDL, pentru care cinismul a fost literă de lege”.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro