Etichete

, , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Corina Crețu: „Comisia Europeană reiterează că între aderarea României la Spațiul Schegen și MCV nu există legătură”

corina-cretu11Europarlamentarul Corina Crețu, vicepreședinte al PSD, consideră că declarațiile comisarului european pentru extindere și politica de vecinătate, Stefan Fule, sprijină poziția României conform căreia între raportul MCV și aderarea la spațiul Schengen nu există nicio legătură, și contrazice afirmațiile președintelui Traian Băsescu, care prin declarațiile sale creează o asemenea legătură, dar și pozițiile statelor care s-au opus aderării României și Bulgariei la Schengen, în cadrul ultimului Consiliu JAI.

„Miercuri seara, în plenul Parlamentului European, comisarul european Stefan Fule a declarat foarte clar, fără să lase loc de interpretare, că între Schengen și MCV nu există nicio legătură și că nu sprijină tendința unor state membre UE de a face o legătură politică între aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen și Mecanismul de Cooperare și Verificare.

Au existat mai multe astfel de poziții ale unor oficiali europeni, chiar domnul președinte Barroso a spus că între cele două, Schengen și MCV, nu există legături, Parlamentul European de asemenea. Se pare că aceste declarații nu au ajuns și la urechile președintelui Traian Băsescu sau a celor din PDL. Nu se explică altfel de ce aceștia insistă pe un set de măsuri, prezentat ca fiind singura soluție pentru primirea României în spațiul Schengen, dar care nu face altceva decât să lege MCV de aderarea țării noastre.

Este clar că aderarea României la spațiul Schengen este blocată din anumite considerente pur politicianiste, în mare parte legate de faptul că în unele state care se opun aderării noastre, 2013 este an electoral, iar Guvernul de la București nu poate schimba acest lucru”, a declarat europarlamentarul PSD Corina Crețu.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

Reclame