Etichete

, , , , , , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Cătălin Ivan: Sunt convins că Ministrul Culturii va susține toate orașele înscrise pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

 

Catalin IvanCătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD și liderul europarlamentarilor PSD, își exprimă convingerea că ministrul Culturii va sprijini toate orașele candidate la titlul de Capitală Culturală Europeană.

„Sunt convins că domnul Barbu, în calitate de ministru, va susține în egală măsură toate orașele înscrise în această cursă, precum Iași, Cluj, Timișoara sau celelalte și va contribui într-un mod constructiv pentru ca dosarele de candidatură să fie realizate cât mai riguros. Aceasta cu atât mai mult cu cât competiția este una europeană, iar evaluatorii vor fi sută la sută din afara țării. De asemenea, sunt sigur că domnul ministru va lupta cu toate mijloacele administrative astfel încât să avem parte de o competiție echilibrată și cât mai frumoasă, iar cel mai bun oraș să câștige această cursă din care România are numai de câștigat”, consideră Cătălin Ivan.

Ivan se declară un puternic susținător al candidaturii Iașului pentru acest titlu european, înființând anul trecut chiar și o asociație care să pregătească dosarul de candidatură.

„Iași – Capitală Culturală Europeană este un proiect extrem de important pentru mine și îmi voi folosi toată experiența acumulată la Bruxelles pentru a-l susține cât mai bine. În acest sens, am înființat și Asociația Iași – capitală culturală europeană (AICCE), prin care am început deja să promovăm imaginea municipiului. Prin multă muncă, determinare și cu un sprijin mai ferm din partea autorităților locale, consider că avem toate motivele să sperăm la obținerea titlului”, arată Ivan.

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

Anunțuri