Etichete

, , , , , , , ,

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Ana Birchall: USL dorește să îi protejeze pe proprietarii de drept cât mai mult posibil față de cei care fac afaceri din restituirea proprietăților

Ana_Birchall_0421-195x280Deputatul PSD Ana Birchall a susținut astăzi în plenul Camerei Deputaților o declarație politică referitoare la legea restituirii proprietăților, deputatul social-democrat afirmând că această problemă a reprezentat o prioritate pentru Guvernul USL.

„Pentru USL, subiectul legat de retrocedarea proprietăților a fost o prioritate, iar legea pe care Guvernul a propus-o în aceste zile vine să răspundă doleanțelor exprimate ani la rând de către cei afectați direct de amânările autorităților (…) USL are o obligație morală față de proprietarii care au fost deposedați abuziv de regimul comunist, dar și față de urmașii acestora, de a le restitui ceea ce au pierdut. De asemenea, USL dorește să îi protejeze pe proprietarii de drept cât mai mult posibil față de cei care fac afaceri din restituirea proprietăților, printr-o îmbunătățire a sistemului retrocedărilor. În acest sens una, dintre măsurile care se vor institui este plata unui impozit de 85% pentru cei care nu sunt proprietari sau urmași, ci au cesionat drepturile litigioase, în vederea unui profit substanțial”, a afirmat Ana Birchall.

Ana Birchall a catalogat proiectul cu privire la restituirea proprietății inițiat de cei de la PDL și Forța Civică drept „o dovadă a lipsei de respect față de cei asupriți de regimul comunist”. Deputatul PSD a precizat că din acest proiect rezultă că „reprezentanții fostei guvernări sunt apărătorii mafiei retrocedărilor”.

„Proiectul celor de la PDL și Forța Civică este încă o dovadă a lipsei de respect față de cei asupriți de regimul comunist, o dovadă de tupeu (…) Acum, așa cum rezultă din inițiativa depusă de către cei de la PDL și Forța Civică, se confirmă faptul că reprezentanții fostei guvernări sunt apărătorii mafiei retrocedărilor. Legea în discuție susține în mod direct samsarii imobiliari, deoarece nu numai că aceștia ar trebui să aibă prioritate în soluționarea cererilor, dar sunt și puși pe același nivel cu proprietarii de drept”, a arătat deputatul PSD.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

Reclame