Etichete

, , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

comunicat viorica dancilaEuroparlamentarul PSD Viorica Dăncilă critică moțiunea simplă „Politica antieuropeană sau cum poate trăi USL fără Schengen„, inițiată de grupul PP-DD din Parlamentul României și susținută de PDL.

„Nu ne surpinde deloc că un partid ca PP-DD a inițiat o asemenea moțiune, fără să țină cont de deserviciile pe care le poate aduce țării noastre în exterior și de redeschiderea în spațiul public a dezbaterilor pe tema întârzierii procesului de aderare la spațiul Schengen.

Ne surprinde însă tupeul colegilor noștri din PD-L, care, deși sunt răspunzători pentru că România nu este încă în spațiul Schengen, deși sunt cei care nu și-au făcut de fapt temele, și care ar fi avut acum ocazia măcar să-și păstreze neutralitatea, susțin pe față această moțiune, care, pe fond nu are legătură cu intrarea în Schengen, pentru că atribuie acest presupus eșec al guvernului actual, raportului MCV care, așa cum a fost subliniat și demonstrat, nu ar trebui să aibă legătură cu integrarea în Schengen. Mai mult, cei de la PD-L au uitat destul de repede cum au fost public în asentimentul președintelui Traian Băsescu, care a catalogat drept abuz refuzul Olandei de a ne accepta în spațiul Schengen, sugerând că Olanda este poarta de intrare a țigărilor, a alcoolului și a drogurilor în Europa. Atitudinea parlamentarilor din Parlamentul de la București este similară cu poziția europarlamentarilor PD-L care, nu de puține ori, au avut o poziție profund anti-românească, împotriva interesului național.

Acum, aderarea României la Schengen este blocată din considerente pur politicianiste, nu are nimic de a face cu condițiile ce ne-au fost impuse la început, pentru a adera. De aceea, având în vedere ca această decizie nu ține de puterea Guvernului de la București, USL a hotărât că Schengen să rămână un obiectiv, dar nu de strictă prioritate. Ne vom concentra asupra unor probleme de mare interes pentru guvernele străine, și anume integrarea romilor și migrația forței de muncă din România după ridicarea restricțiilor. Va trebui să explicăm mai bine că state ca Germania sau Marea Britanie nu se vor trezi cu 20 de milioane de români care să le ia locurile de muncă”, a declarat europarlamentarul Viorica Dăncilă.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

Reclame