Etichete

, , , , , , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Ana Birchall: Îngrijorarea societății britanice cu privire la români nu justifică menținerea restricțiilor de muncă

Deputatul PSD Ana Birchall a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică referitoare la pozițiile exprimate de oficiali ai Marii Britanii și ai mass media britanică în legătură cu cetățenii români care vor să muncească în Regatul Unit, aceasta susținând că Guvernul român va continua să explice opiniei publice britanice că îngrijorările apărute cu privire la români sunt nefondate.

„Guvernul de la București a explicat și va continua să explice opiniei publice britanice că toate amenințările pe care le avansează diverse medii din spațiul anglo-saxon nu au nicio legătură cu realitatea. Primul ministru Victor Ponta, prin intervențiile din mass-media britanică a prezentat situația reală a cetățenilor și muncitorilor români, încercând astfel să pună capăt speculațiilor apărute”, a arătat Ana Birchall.

Deputatul PSD a precizat că îngrijorarea apărută în societatea britanică cu privire la români „nu justifică menținerea restricțiilor de muncă.”

„Îngrijorarea ce a apărut în societatea britanică cu privire la români și bulgari, și la ‘invazia’ acestora pe piața forței de muncă, nu justifică menținerea restricțiilor de muncă. Guvernul ar trebui să lucreze pe baza datelor existente și a regulilor europene în materie de libera circulație a forței de muncă, nu pe baza sentimentelor populare”, a adăugat Ana Birchall.

 

Deputatul social-democrat a afirmat că multe familii din județul Vaslui, pe care îl reprezintă în Parlament, au membri plecați în Uniunea Europeană, aceștia fiind apreciați pentru corectitudinea și hărnicia lor.

„În județul Vaslui, pe care îl reprezint în Parlamentul României în calitate de deputat, sunt foarte multe familii cu membri plecați la muncă în diverse state ale Uniunii Europene, inclusiv în Marea Britanie. Sunt oameni care muncesc de ani de zile pentru familiile lor, care sunt apreciați pentru corectitudinea și hărnicia lor și care nu au invadat pe nimeni, dorindu-și să revină în țară după ce au asigurat pentru cei dragi condițiile unui trai decent”, a mai spus Ana Birchall.

În încheierea declarației sale, deputatul PSD a făcut un apel la forțele politice din România pentru a promova la nivel european o poziție comună a României față de măsurile guvernului de la Londra.

„Fac apel, atât la forțele politice parlamentare, cât și la președintele statului, să ne unim eforturile și resursele pentru a promova la nivel european o poziție comună a României față de măsurile guvernului britanic și față de încercările de a discrimina cetățenii români”, a concluzionat Ana Birchall.

 

Atasat gasiti Declaratie politica

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

Reclame