Etichete

, , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Tinerii din PSD au analizat stereotipurile de gen în cadrul evenimentului 100% șanse egale în politică

TSD BucurestiTineretul Social Democrat București a organizat miercuri, 27 martie 2013, la Sala Ovidiu Șincai a Grupului PSD din Camera Deputaților, dezbaterea 100% șanse egale în politică. Partenerii evenimentului au fost Organizația Femeilor Social-Democrate, Grupul de Acțiune Feminină a TSD și Liga Studenților Social-Democrați.

La dezbatere au participat 250 de tinere social-democrate precum și ministrul Rovana Plumb, președintele OFSD, ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, parlamentarii Ecaterina Andronescu și Cătălina Ștefănescu, coordonatorul Ligii pentru Minorități, Petre Florin Manole și coordonatorul PES Activist Victor Negrescu.

Cu acest prilej au fost dezbătute o serie de teme legate de egalitatea de gen și de șanse în politică precum și despre modul în care se construiește o carieră politică pentru tinerele social democrate la început de drum.

Rovana Plumb a afirmat că PSD are o cotă de minim 33% reprezentare feminină în structurile de conducere ale partidului la fel ca şi celelalte partide social democrate din Europa, dar dorinţa de a participa trebuie să aparţină fiecărei femei în parte. De asemenea, preşedintele Organizaţiei de Femei Social Democrate a adresat participanţilor la dezbatere un mesaj de încurajare şi de participare în procesul decizional în partid şi la elaborarea de politici publice.

„O garanție a șanselor egale nu se realizează doar dacă vom scrie într-o lege că femeile sunt egale cu bărbații. Pentru a îndrepta efectele trebuie să înțelegem cauzele și acționăm asupra lor”, a declarat Cătălina Ștefănescu. Deputatul PSD a precizat că principalele trei cauze ale inegalității de gen în societatea românească sunt următoarele: orientarea timpurie greșită în educație a fetelor, responsabilitățile din viața de familie a femeilor și stereotipurile care încă domină structurile de conducere din companiile private și din instituțiile publice.

La finalul evenimentului a fost adoptată o rezoluție conform căreia viitoarea conducere a organizației municipale de tineret a PSD București va respecta principiul parității de gen: 50% femei și 50% bărbați în conducerea filialei.

„Ne dorim ca prin această rezoluție să punem în practică în sensul cel mai propriu, principiul egalității de gen în politica românească. Sunt de părere că egalitatea înseamnă paritate, nu cote de minimă rezistență iar noi, tinerii social-democrați, trebuie să fim în avangardă, să promovăm acest principiu nu doar în discursuri ci mai ales în acțiunea politică, concret”, a declarat Gabriel Petrea, coordonatorul TSD București.

Biroul de presă TSD București

Reclame