Etichete

, , , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Ionuț Vulpescu: CE așteaptă ca toate părțile să ajungă la un acord privind numirile procurorilor șefi, iar acest lucru să se facă cu respectarea legii

IonutÎn contextul discuțiilor despre numirile procurorului general și a procurorului șef al DNA, Ionuț Vulpescu, deputat PSD, consideră că acestea țin de cooperarea a trei actori, și anume ministrul Justiției, CSM și președintele Traian Băsescu.

„Numirile procurorului general și a procurorului șef al DNA nu țin doar de premierul Victor Ponta, în calitatea sa de ministru interimar al Justiției, deoarece în această procedură este nevoie și de avizul CSM, dar și de semnătura de numire în funcție a președintelui Traian Băsescu. Degeaba demarează premierul procedura de numire, dacă nu ajunge la un acord cu ceilalți doi actori implicați, iar propunerile sale sunt respinse. Atâta timp cât se respectă legea, nu este nimic ilegal dacă cele trei părți se înțeleg asupra celor două nume. Până la urmă, Comisia Europeană așteaptă ca aceste două numiri să fie făcute, ca toate părțile să ajungă la un acord, iar asta să se facă cu respectarea legii. Prelungirea acestei situații de blocaj, de interimat, ne face rău, deoarece țara noastră este privită cu scepticism de partenerii săi internaționali, dar și de posibilii investitori”, declară Ionuț Vulpescu.

De asemenea, deputatul PSD mai adaugă faptul că „premierul Victor Ponta este singurul care demonstrează că vrea cu adevărat ca această situație să fie rezolvată. Interimatul lui Daniel Morar, prelungit până peste măsură, reprezintă o situație anormală. Această perioadă afectează funcționarea Parchetelor și a DNA, deoarece nu există stabilitate și predictibilitate. În această perioadă de interimat, Parchetele și DNA sunt blocate. Avem de ales între o soluție de compromis, care să deblocheze această situație și care să însemne depășirea conflictelor politice sau să prelungim această perioadă de anormalitate, care nu face decât rău României. Un astfel de compromis înseamnă o scădere a influenței președintelui Băsescu în Justiție, acesta fiind și motivul pentru care dorește să amâne momentul celor două numiri, în ciuda faptului că la televizor declară contrariul”, mai arată Vulpescu.

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

Reclame