Etichete

, , , , , , ,

COMUNICAT DE PRESĂ

Ana Birchall: Pentru o stabilitate economică a României trebuie să se schimbe ADN-ul modelului social economic

Ana_Birchall_0421-195x280Deputatul PSD Ana Birchall a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație în care a făcut referire la creșterea economică pe care România a avut-o în anul 2012. Ana Birchall a afirmat că susținătorii austerității au spus în ultimii ani că un stat nu poate obține creștere economică și măsuri sociale drepte în același timp. Aceasta a precizat că pentru a exista stabilitate economică la nivelul României este nevoie ca „în societatea românească să se schimbe ADN-ul modelului nostru social economic.”

Performanța economică a României din ultimul an vine pe fondul a trei ani de stagnare economică. Pe timpul crizei economice, susținătorii austerității au afirmat că un stat nu poate obține creștere economică și măsuri sociale drepte în același timp (…) Guvernul USL a reușit ca de la preluarea puterii executive să returneze salariile celor din sectorul public și a taxelor colectate în mod ilegal de la pensionari. De asemenea, au fost redeschise mai multe  spitale la nivel național. USL a demonstrat că se pot lua măsuri care să creeze o societate mai echitabilă, mai justă, dar în același timp să mențină și o disciplină fiscală prin reducerea, în mod special, a cheltuielilor publice”, a spus social-democrata.

Ana Birchall a subliniat că atragerea de noi investitori în România ar genera creșterea locurilor de muncă și reducerea migrației forței de muncă.

„Atragerea investitorilor străini în România însemna noi locuri de muncă, creșterea nivelului de trai și reducerea migrației forței de muncă. Pentru colegiul pe care îl reprezint din județul Vaslui, investițiile sunt principalul motor de crestere economica a judetului pentru crearea locurilor de munca atat de necesare in zona”, a afirmat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a adăugat că România este din ce în ce mai stabilă economic, dovadă fiind și datele prezentate de INS cu privire la creșterea economică inregistrată pentru anul 2012.

„România dovedește că este din ce în ce mai stabilă economic, într-un climat european cu mari tensiuni în zona economică (…) Conform datelor INS, economia României a crescut anul trecut în termeni reali cu 0,7% față de anul 2011, iar Produsul Intern Brut a fost estimat la 587,499 miliarde lei (…)Chiar dacă anul 2013 este abia la început, putem să spunem că ce a fost mai greu a trecut. De la preluarea guvernarii am reușit să deblocăm fondurile europene pe mai multe programe, POS Mediu, POSDRU, Programul Operațional Regional. Din previziunile oferite de FMI și Comisia Europeană despre România, rezultă că anul acesta am putea să ne așteptăm la o creștere economică de 1,6 – 1,7 %”, a mai spus Ana Birchall.

Ana Birchall a evidențiat necesitatea unei modificări a ADN-ului modelului nostru social economic, în așa fel încât să existe o balanță între industria de servicii și producție, fiind nevoie în același timp și de o deschidere spre alte piețe.

„Pentru a exista o stabilitate economică la nivelul României în perioada următoare, trebuie ca în societatea românească să se schimbe ADN-ul modelului nostru social economic astfel încât să avem o balanță între industria de servicii și producție. Trebuie să folosim agricultura și domeniul energiei ca surse importante de creștere economică. De asemenea, România trebuie să continue relațiile comerciale cu partenerii tradiționali dar este important să ne deschidem si spre alte piețe, spre exemplu cele din Asia, precum India”, a subliniat Ana Birchall.

Deputatul PSD a concluzionat că prin stoparea jafului creat de PDL s-a demonstrat că România poate fi redresată și „îndreptată pe drumul cel bun”.

 

 

Biroul de Presă al PSD

presa@psd.ro

Anunțuri