Etichete

, , , , , , ,

Comunicat de presa PSD

Ana Birchall a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților un proiect de lege privind alocaţia de stat pentru copii, conform promisiunilor din campania electorală

Deputatul PSD Ana Birchall a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.  61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Prin proiectul de lege înaintat, Ana Birchall propune modificarea sistemului de alocaţii de stat pentru copii, care ocupă un loc extrem de important în cadrul protecţiei sociale datorită influenţei pe care o exercită asupra dezvoltării în condiţii optime a copiilor.

Alocaţia de stat pentru copii este cea mai longevivă prestaţie din domeniul asistenţei sociale, fiind instituită în anul 1993, scopul principal fiind  acela de a suplimenta veniturile familiei pentru asigurarea unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor şi de sprijinire a familiilor cu copii. Acest scop nu este nici pe departe îndeplinit cu suma alocată copiilor în acest moment de statul român.

Pentru multe familii din România, această alocaţie reprezintă o sursă de venit indispensabilă asigurării necesităţilor copiilor. Creşterea cuantumului de stat poate fi considerată totodată o măsură importantă de susţinere a unui act educaţional de calitate.

România, ca stat membru al Uniunii Europene ar trebui să acorde o atenţie sporită şi să urmărească să adopte o serie de acte normative în concordanţă cu cerinţele internaţionale şi europene cu privire la alocaţia de stat pentru copii.

„Mulţumesc colegilor şi colegelor senatori şi deputaţi care şi-au exprimat susţinerea pentru acest proiect, prin semnăturile pe care le-au oferit”, a afirmat deputatul PSD.

Prezenta inițiativă legislativă este susţinută şi de 65 536 de semnături rezultate din campania iniţiată de YouSign.org.

            ,,Soluționarea problemei reprezentată de alocația de stat pentru copii este o dreptate socială făcută celor cu venituri mici și care doresc să le asigure copiilor lor un mediu de viață și educațional propice. Consider că este de datoria noastră, ca reprezentanți ai românilor să găsim soluții pentru nevoile și binele lor. O soluție în acest caz este mai mult decât necesară, deoarece este una dintre marile probleme cu care se confruntă sistemul de asistență socială din România. Creșterea cuantumului la alocația pentru copii reprezintă o promisiune pe care am ținut cu tot dinadinsul să o îndeplinesc. Mă voi lupta în continuare ca acest proiect să fie adoptat de Parlamentul României, iar cât mai multe familii să se bucure de beneficiile creșterii valorii acesteia”, a afirmat Ana Birchall.

 

Reclame