Etichete

, , , , , , , ,

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu a semnat, în numele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Declarația reuniunii aniversare a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei

IonutDeputatul PSD Ionuț Vulpescu, membru al Comisiei pentru Cultură, Arte și Mijloace de Informare în Masă, a participat la cea de-a XX-a Reuniune a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei, care s-a desfășurat la Atena (Grecia). Ionuț Vulpescu a luat parte la lucrările reuniunii în calitate de reprezentant special al președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea și a semnat, în numele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Declarația Adunării aniversare a AIO.

Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei reunește parlamentari din toate țările cu populație majoritar ortodoxă, precum și observatori din țările cu comunități ortodoxe importante de pe mai multe continente, inclusiv din Australia și Statele Unite ale Americii. AIO a fost înființată în 1993, la inițiativa Parlamentului elen, România fiind membru fondator. Organizația își propune să promoveze, în viața internă a statelor membre și în viața internațională, valorile creștine și în particular pe cele ale Ortodoxiei, să promoveze morala și umanismul, să militeze pentru o viziune creștină a Europei și să apere drepturile omului, în primul rând dreptul la libertatea de conștiință.

Cea de-a XX-a reuniune, aniversară, a AIO s-a desfășurat la Atena și a prilejuit câteva momente de înaltă semnificație politică și religioasă, cum ar fi vecernia de Sfinții Apostoli Petru și Pavel săvârșită în data de 29 iunie de către ÎPS Hieronymos, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, pe Acropole, pe locul în care Sfântul Apostol Pavel a predicat atenienilor, sau semnarea Declarației Adunării aniversare a AIO.

Tema acestei reuniuni aniversare a fost Democrația parlamentară – Creștinism – Ortodoxie. Valori și semnificații, la lucrări participând parlamentari din majoritatea statelor europene, precum și din Australia, Asia, Africa și America de Nord.

Deputatul PSD a susținut că se impune intensificarea dialogului între statele membre, între AIO și celelalte instituții creștine din Europa, în primul rând Vaticanul, pentru a putea contracara efectele negative ale secularismului și despiritualizării vieții europene.

Din România a participat și deputatul Petru Andea, reprezentantul Camerei Deputaţilor la Uniunea Interparlamentară a Ortodoxiei.

Ionuț Vulpescu a semnat, în calitate de reprezentant al președintelui Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, și în numele Parlamentului României, Declarația Aniversară, care reia, în noul context al Europei Unite, principiile care au stat la temelia organizației, cu două decenii în urmă.

 

Reclame