Etichete

, ,

20130703-131002.jpg

Corina Crețu: PDL încearcă să minimizeze importanța vizitei primului-ministru pentru a acoperi eșecul înregistrat de România în relațiile externe în perioada guvernărilor lor

Vicepreşedintele PSD, Corina Creţu, consideră criticile pe care fostul ministru de externe Theodor Baconschi i le-a adus premierului Victor Ponta, în legătură cu vizita în mai multe state din Asia, o încercare de a ascunde eşecul din plan extern al guvernărilor PDL. Totodată, Corina Creţu a precizat că prin vizita în ţările asiatice primul-ministru a relansat relaţiile cu ţări pe care guvernele PDL le-au neglijat.
„Comentariile lui Theodor Baconschi cu privire la vizita premierului Victor Ponta în mai multe ţări asiatice nu sunt altceva decât atacuri lipsite de consistență, fiind încă o dovadă a ipocriziei celor din PDL şi a ignoranței acestora faţă de încercările actualului Executiv de îmbunătăţire a relaţiilor externe ale României. Prin vocea lui Theodor Baconschi cei din PDL încearcă să minimizeze importanța vizitei primului-ministru în Asia pentru a acoperi eşecul înregistrat de România în relaţiile externe în perioada guvernărilor lor.
Turneul asiatic al premierului a reprezentat un adevărat succes pentru relaţiile externe ale României şi a parteneriatelor cu ţări importante din punct de vedere economic pentru România. De asemenea, prin vizitele întreprinse în ţările din Asia, Victor Ponta a reuşit să relanseze relaţiile bilaterale cu state esențiale pentru România, legături neglijate de fostele guvernări. De la preluarea guvernării, primul-ministru a reuşit ca prin vizitele sale să deblocheze relaţiile cu state importante din Uniunea Europeană. În ultimul an imaginea României în exterior s-a îmbunătăţit considerabil, devenind un actor important în relaţiile internaţionale”, a afirmat Corina Creţu.

Anunțuri