Etichete

, , , , , , , , , , , ,

Comunicat de presa PSD

Scrisoare deschisă domnilor Cristian Diaconescu, consilier prezidențial și membru al Ordinului Național ”Steaua României, Iulian Fota, consilier prezidențial și membru al Ordinului Național ”Steaua României, Virgil Păunescu, consilier prezidențial și membru al Ordinului Național ”Steaua României”, Cristian Preda, fost consilier prezidențial și membru al Ordinului Național ”Steaua României”

 

        Stimați domni,

Vă invit ca, în calitate de demnitari ai statului român, și de membri ai Ordinului Național ”Steaua României”, să vă asumați responsabilitățile care vă revin și să vă alăturați demersului meu, care vizează retragerea acestui ordin cetățeanului român Tokes Laslzo, pentru activități incompatibile cu interesul național, cu demnitatea de europarlamentar român și contrare spiritului conviețuirii pașnice între majoritatea română și minoritatea maghiară.

Meritele sale în evenimentele din decembrie 1989, oricât de reale ar fi, nu-i dau dreptul să adopte poziții pe care le pot numi, fără să greșesc, violent anti-românești. Aceste atitudini și acțiuni nu sunt îndreptate doar împotriva majorității românești, ci ele contravin și intereselor etnicilor maghiari din România. Tokes Laszlo și-a asumat fățiș un discurs și acțiuni revizioniste și anti-românești, care contravin flagrant Constituției României și legilor țării, dar și spiritului și valorilor europene.

Prezentul demers nu este unul politic, ci un gest firesc de conştiinţă, la care am speranţa că vă veţi ralia fără rezerve. Indiferent de opţiunile noastre politice, cu toţii avem, în primul rând, o datorie morală față de România și de cetățenii săi.

Îmi exprim speranța că vă veți alătura demersului meu, de a solicita retragerea Ordinului Național ”Steaua României” lui Tokes Laszlo, ordin care nu poate recompensa acțiuni contrare interesului național, care pun în discuție statalitatea României și viitorul ei, ca națiune.

 

Corina Crețu,

Europarlamentar,

Membru al Ordinului Național ”Steaua României”

Anunțuri